«Vingruma» Dace: galvenais nosacījums - regulāri treniņi un sabalansēta maltīte

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Privātais arhīvs

Sveiciens visiem veselīgā dzīvesveida piekritējiem! Ir Lieldienu nedēļas izskaņa, Vingruma maratons lēnām tuvojas izskaņai, atlikušas vairs tikai dažas nedēļas. Ir pagājis pietiekami daudz laika, lai saprastu, kas ir veselīgs uzturs, kuri ir man vēlamie ikdienas paradumi, t.sk. fizisko aktivitāšu paradumi. Kā ierasts, nedēļa aizvadīta ar vairākiem aktīviem treniņiem trenažieru zālē. Sagaidot pavasari un ķerot pirmos saules starus, patīkami ir doties garākos pārgājienos. Protams, priekš manis nav mazsvarīgi, ka visur piedalās arī mana ģimene, vienai būtu visai garlaicīgi dodies pārgājienos😊

Regulāri apmeklējot trenažieru zāli, man šķiet, ka ir uzlabojusies miega kvalitāte un veselība, t.sk. uzlabojusies fiziskā un emocionālā pašsajūta, esmu kļuvusi stiprāka. Galvenais nosacījums - regulāri treniņi un sabalansēta maltīte. Priekš manis ir svarīgi, ka desmit nedēļu laikā ir izveidojies paradums jeb ikdienas ritms, ka pēc darba dodos uz treniņu vai dejām, ikdienā un mājās ar meitām ēdam veselīgi (nepārspīlējot), un esmu pārliecināta, ka šī veselīgā apņemšanās saglabāsies un noturēsies.

Lai nezaudētu motivāciju, mums jāsaprot, ka ir svarīgi neuzlikt nesasniedzamus mērķus: nesasniedzot vēlamo rezultātu, mazināsies motivācija turpināt iesākto. Atceramies, ka uzstādām sev nelielus un sasniedzamus mērķus, par kuriem būs prieks un kuru sasniegšana dos lielāku motivāciju turpināt. Otrs, der atcerēties, ka vizuāli rezultāts sākotnēji nebūs redzams, tas būs redzams ilgākā laika posmā. Tāpēc ir vērts uzņemt fotogrāfijas vairākos laika nogriežņos, lai rezultātus varam salīdzināt, vai doties ciemos pie tā saucamajiem gudrajiem svariem, kuri pastāstīs vai esi uz pareizā ceļa.

Foto: Privātais arhīvs

Kas vēl notika šonedēļ? Šonedēļ, neskatoties uz to, ka esmu aizrāvusies ar bačatas dejām, apmeklējot bačatas nodarbības vienā no Rīgas populārākajām deju studijām Bačata Rīga, apmeklēju jaunu deju studiju, kur bija iespēja turpināt apgūt kizombas deju soļus un apgūt ko jaunu – salsu😊 Šajā deju studijā ir ļoti jauki pasniedzēji, kas ieveda jaunā deju pasaulē, aizraujot ar kizombu.

Foto: Privātais arhīvs

Papildus visam, neskatoties, ka ir četras brīvdienas, ar savu ģimeni aktīvi plānojam ēdienkarti, lai tā būtu gana veselīga, sabalansēta un draudzīga visiem, arī manām meitām, kurām reizēm uznāk kāre panašķoties. Neskatoties uz to, man prieks, ka manas mīlules piedomā, lai našķi būtu gana draudzīgi arī mammai😊

Tiekamies pēc nedēļas😊

Vingruma maratoniste Dace

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu