Dombrovskis iezvanīs NASDAQ dienas noslēguma zvanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šodien plkst.22.45 pēc Latvijas laika Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) apmeklēs Ņujorkas fondu biržu "NASDAQ OMX Group, Inc", kur iezvanīs dienas noslēguma zvanu, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja Valsts kancelejas pārstāve Diana Germane.

Ņujorkas biržā, kas ir lielākā pasaulē, Dombrovskis viesosies, noslēdzot savu vizīti ASV.

Birža darbojas sešos kontinentos un ir arī pārstāvēta Latvijā kā "NASDAQ OMX Riga". "NASDAQ OMX" biržu grupas tirdzniecības sistēmas pakalpojumus izmanto arī Valsts kase valsts iekšējo vērtspapīru sākotnējai emisijai un tirdzniecībai.

Turklāt uz biržas ēkas Taimskvērā vienu stundu - no plkst.22.30 līdz plkst.23.30 pēc Latvijas laika - atkārtoti tiks demonstrēts 30 sekunžu garš videomateriāls par Latviju, kas izvēlēts Latvijas Institūta izsludinātajā konkursā.

Kā pastāstīja "NASDAQ OMX Riga" Komunikāciju nodaļas vadītājs Āris Dreimanis, videoekrāns Taimskvērā ir "NASDAQ" vizītkarte. Ekrāns ir septiņstāvu mājas augstumā un sastāv no 19 miljoniem LED diožu. Tas ir pasaulē lielākais stacionārais videoekrāns, un uz ekrāna tiek rādītas arī torņa iekšienē notiekošās "NASDAQ" akciju tirgus atvēršanas un slēgšanas zvana ceremonijas. Ceremonijai tradicionāli pieslēdzas arī vadošie biznesa televīzijas kanāli "CNBC", "Fox Business", "BNN" un "Bloomberg".

"NASDAQ" tirdzniecības sesijas ik dienu atklāj un noslēdz īpašie viesi - grupas biržās iekļauto kompāniju vadītāji, politiķi, kinozvaigznes, slaveni sportisti un dažādu nevalstisko organizāciju pārstāvji. Tajā viesojies ASV prezidents Baraks Obama, valsts sekretāre Hilarija Klintone, Ņujorkas mērs Maikls Blumbergs un Lielbritānijas premjers Deivids Kamerons.

"NASDAQ OMX Group, Inc." biržās kotējas 3600 kompānijas no 39 valstīm.

LETA jau ziņoja, ka Taimskvērā uz ekrāna "NASDAQ" tornī paredzēts rādīt Pētera Kalniņa un Ivara Pavloviča izveidoto videomateriālu. Video būs redzams no plkst.22.30 līdz plkst.23.30 pēc Latvijas laika (no plkst.15.30 līdz plkst.16.30 pēc Ņujorkas laika).

19.jūlijā Latvijas Institūta telpās notikusī video vērtēšanas žūrijas sēde noslēdzās ar lēmumu par visiem kritērijiem atbilstošāko atzīt Kalniņa un Pavloviča iesūtīto videomateriālu. Abu laureāta statusu ieguvušo jauno mākslinieku veikums veiksmīgi apvieno Rīgas, Latvijas mazpilsētu un dabas ainas, kā arī nelielā videomateriālā rada emocionālu koptēlu par Latviju.

Pēc atgriešanās no oficiālās vizītes ASV Dombrovskis autoriem pasniegs Atzinības rakstu.

Tā kā konkursa "Tavs video par Latviju Times Square!" videomateriālu gatavošanai iespējamais laiks bija īss, piecas dienas, konkursam tika iesniegti četri videodarbi. Konkursa dalībniekiem tika dota iespēja realizēt savas radošās idejas un kinematogrāfiskās prasmes, piedāvājot mazformāta 30 sekundes garu, saturiski kvalitatīvu un vizuāli pievilcīgu HD videomateriālu tālākai vērtēšanai.

Jaunā Latvijas vizītkarte ASV, kā arī pārējie iesūtītie videomateriāli no 20.jūlija ir apskatāmi LI "YouTube" kanālā, kā arī institūta profilā sociālajā tīmeklī "Facebook".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu