Lietuva ierobežo bijušo Snoras īpašnieku tiesības uz 805 miljoniem (5)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Lietuvas Ģenerālprokuratūra ierobežojusi bijušo bankas «Snoras» vadītāju un īpašnieku Vladimira Antonova un Raimonda Baranauska tiesības uz īpašumiem kopsummā par aptuveni 805 miljoniem litu (164,2 miljonu latu).

Šādi īpašumtiesību ierobežojumi noteikti, sadarbībā ar Finansiālo noziegumu izmeklēšanas dienestu turpinot pirmstiesas izmeklēšanu par iespējamu bankas «Snoras» īpašumu piesavināšanos lielos apmēros, mantas izšķērdēšanu, naudas atmazgāšanu un amata stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, negodīgu grāmatvedību, dokumentu viltošanu un citām noziedzīgām darbībām.

Ģenerālprokuratūras Organizēto noziegumu un korupcijas izmeklēšanas departamenta prokurori bijušos bankas akcionārus Antonovu un Baranausku tur aizdomās par bankas īpašumu piesavināšanos aptuveni 1,7 miljardu litu vērtībā.

Kā ziņots, šobrīd Antonovs un Baranausks dzīvo Londonā, bet Lietuvas Ģenerālprokuratūra lūgusi viņus izdot. Apsūdzētie baņķieri noraidījuši iespēju brīvprātīgi doties uz Lietuvu un sadarboties ar tiesībsargājošajām iestādēm.

Londonas Vestminsteras tiesa nākamā gada 21.janvārī lems, vai izdot viņus Lietuvai.

Lielbritānijā abi baņķieri saskaņā ar Lietuvas izdoto Eiropas aresta orderi tika aizturēti jau pagājušā gada 24.novembra vakarā, bet tiesa nolēma viņus atbrīvot pret drošības naudu, nosakot abiem obligātu reģistrēšanos policijā, taču vēlāk viņi tika atbrīvoti no šā pienākuma.

2011.gada 16.novembrī Lietuvas valdība nacionalizēja «Snoras» akcijas, bet 24.novembra vakarā Lietuvas Bankas valde paziņoja, ka nolēmusi banku likvidēt. 7.decembrī tika ierosināta «Snoras» bankrota lieta.

6.augustā tiesā iesniegta prasība sākt bankas likvidēšanas procedūru, ko tiesa apmierināja 22.augustā. Septembra sākumā «Snoras» bankrota administrators paziņoja, ka šī procedūra sākta.

Baranausks vadīja «Snoras» valdi, bet Antonovs - uzraudzības padomi. Viņiem piederēja attiecīgi 25,31% un 68,1% bankas akciju.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu