Tallinas pašvaldība brīdina tūristus vairīties no nelegālajiem velorikšām

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Tallinas Centra rajona pašvaldība šonedēļ izvietojusi tūristu iecienītākajās vecpilsētas vietās brīdinājuma zīmes, kurās aicina neizmantot nelegālo velorikšu pakalpojumus.

«Uzmanību! Lūdzu turēties tālāk no velorikšām! Viņi te strādā nelikumīgi,» vēsta uzraksti igauņu un angļu valodā.

«Problēmas ar velotakšiem pastāv jau vairākus gadus,» atzinis Centra rajona pašvaldības vadītājs Tāvi Puks. «Kauns, ka mēs joprojām nespējam pilnībā kontrolēt viņu darbību, bet prieks, ka drīzumā mums šo problēmu palīdzēs risināt likums, taču diemžēl tā augļus redzēsim tikai nākamajā tūrisma sezonā. Pagaidām, kamēr pašvaldībām nav juridisku tiesību regulēt šo transportlīdzekļu darbību, esam spiesti spert citus soļus, lai pasargātu talliniešus un mūsu pilsētas ciemiņus no velorikšu nelikumīgās darbības.»

Igaunijas valdība jūlijā apstiprināja un nodeva Rīgikogu vērtējumam jaunu likumprojektu, kas regulēs sabiedrisko transportu. Ja parlaments to apstiprinās, velotakšu vadītājiem būs jāiegūst sertifikāts, jāapņemas garantēt pasažieru drošību un jāpilda vēl citi noteikumi.

Savukārt pašvaldības iegūs tiesības negodprātīgos velorikšas sodīt ar naudassodiem.

Iecerēts, ka likums stāsies spēkā no 1.decembra.

Kā norādījis Puks, brīdinājuma zīmes ir tikai mazs pagaidu solis. «Tomēr ja kaut viens cilvēks neuzķersies uz šo transportlīdzekļu vadītāju makšķeres, tā jau būs neliela uzvara. Protams, ir arī tādi velorikšas, kuri izturas pret saviem klientiem ar cieņu un ievēro satiksmes noteikumus, taču negodprātīgie diemžēl ir vairākumā,» viņš stāstījis.

Centra rajona pašvaldības vadītājs arī pateicies policistiem, kuri aktīvi cīnās ar nelegālajiem velorikšām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu