Valsts kase: Budžeta deficīts nākamgad varētu būt mazāks nekā tiek plānots

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Nākamā gada valsts budžeta deficīts realitātē varētu būt mazāks nekā patlaban plānots paredzēt valsts budžetā, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta panorāma» prognozēja Valsts kases pārvaldnieks Kaspars Āboliņš.

Viņš norādīja, ka budžeta deficīts plānots aptuveni 200 miljonu eiro apmērā, izmantojot pieticīgas ekonomiskās izaugsmes prognozes.

Reālā izpilde, pateicoties ekonomiskajai izaugsmei, varētu būt labāka un līdz ar to arī deficīts mazāks, sacīja Valsts kases pārvaldnieks.

Kā ziņots, premjers Māris Kučinskis (ZZS) pašlaik ir skeptisks par lielāku budžeta uzkrājumu veidošanu. Politiķis skaidroja, ka bezdeficīta budžeta veidošana nākamgad nozīmētu jostu savilkšanu. Kučinskis uzsvēra, ka plānotais budžeta deficīts ir daudz mazāks nekā pieļaujamais - Latvijai esot iespējams 200 miljonu eiro budžeta deficīts, un tā esot summa, kuru nākamgad tiks pielikta klāt medicīnai.

Par lielākas fiskālās rezerves veidošanu varētu domāt, diskutējot par valsts budžetu 2019.gadā, atzinis Kučinskis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu