«Eurostat»: Latvijā janvārī-novembrī starp ES valstīm bijis vidēji straujš eksporta kāpums

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijā pērn janvārī-novembrī salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu pirms gada starp Eiropas Savienības (ES) valstīm bijis vidēji straujš eksporta pieaugums, liecina pirmdien publiskotie ES statistikas pārvaldes «Eurostat» dati.

2017.gada pirmajos vienpadsmit mēnešos salīdzinājumā ar 2016.gada attiecīgo periodu eksporta apmērs Latvijā pieaudzis par 12%.

Lielāks eksporta kāpums nekā Latvijā reģistrēts Lietuvā (+17%), Somijā (+16%), Horvātijā un Slovēnijā (abās valstīs +15%), kā arī Grieķijā (+13%).

Tāpat kā Latvijā arī Bulgārijā un Polijā kāpums bijis 12%, bet Portugālē reģistrēts 11% pieaugums.

Pārējās 15 valstīs, kurās reģistrēts pieaugums, tas bijis no 5% līdz 9%. Igaunijā eksporta apjoms palielinājies par 8%.

Eksporta apmērs samazinājies divās valstīs - Maltā (-25%) un Luksemburgā (-2%), bet Īrijā tas saglabājies nemainīgs.

Importa apmērs pērn pirmajos vienpadsmit mēnešos salīdzinājumā ar janvāri-novembri 2016.gadā pieaudzis 25 ES dalībvalstīs, bet samazinājies Lielbritānijā (-1%) un Maltā (-13%).

Lielākais importa pieaugums janvārī-novembrī gada izteiksmē bijis Lietuvā (+17%), Latvijā (+16%), Bulgārijā, Grieķijā un Slovēnijā (visās valstīs +15%), kā arī Polijā, Portugālē un Somijā (visās valstīs +14%).

Pārējās 17 valstīs, kurās reģistrēts kāpums, pieaugums bijis no 1% līdz 13%. Igaunijā imports šajā periodā pieaudzis par 10%.

Dati par Nīderlandi nav pieejami.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu