KNAB nekomentē, vai ASV sniegusi papildu informāciju par «ABLV Bank»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

ASV Finanšu ministrijas sekretāra vietnieks pretterorisma jautājumos Maršals Bilingslijs šodien tikās ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieku Jēkabu Straumi, taču birojs nekomentē, vai ASV puse sniegusi papildu informāciju par «ABLV Bank» iespējamiem pārkāpumiem.

KNAB preses pārstāve Laura Dūša aģentūru LETA informēja, ka tikšanās piedalījusies arī ASV vēstniece Latvijā Nensija Baikofa Petita un tikšanās laikā tika pārrunāti aktuālie sadarbības jautājumi. Tāpat ASV pārstāvji sniedza informāciju, kas ietilpst KNAB darbības kompetencē.

ASV puse arī vairākkārt pauda atbalstu KNAB darbam, uzsverot abu valstu stratēģisko partnerību.

Dūša gan nekomentēja vai ASV puse KNAB sniegusi papildu informāciju par ASV Finanšu ministrijas Finanšu noziegumu apkarošanas institūcijas («FinCEN») paziņojumu attiecībā uz «ABLV Bank».

Arī Valsts policija nekomentē vai ASV puse sniegusi papildus informāciju attiecībā uz «ABLV Bank», aģentūrai LETA apliecināja Valsts policijas preses pārstāve Gita Gžibovska.

Jau ziņots, ka «FinCEN» februāra vidū paziņoja, ka plāno noteikt sankcijas «ABLV Bank» par naudas atmazgāšanas shēmām, kas palīdzējušas Ziemeļkorejas kodolieroču programmai, kā arī nelegālām darbībām Azerbaidžānā, Krievijā un Ukrainā.

«FinCEN» publiskotajā ziņojumā arī bija teikts, ka «ABLV Bank» vadība līdz 2017.gadam izmantojusi kukuļdošanu, lai ietekmētu amatpersonas Latvijā, cenšoties novērst pret to vērstas tiesiskas darbības un mazinātu draudus savām augsta riska darbībām.

Pēc šiem paziņojumiem «ABLV Bank» akcionāri ārkārtas sapulcē 26.februārī nolēma sākt bankas pašlikvidāciju. «ABLV Bank» pauda uzskatu, ka šādā veidā vislabāk spēs nodrošināt bankas aktīvu aizsardzību, lai norēķinātos ar visiem klientiem.

KNAB sācis pārbaudi par «FinCEN» paziņojumā minēto informāciju, ka Latvijas «ABLV Bank» vadība līdz 2017.gadam izmantojusi kukuļdošanu, lai ietekmētu amatpersonas Latvijā. Tāpat Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums «De facto» vēstīja, ka KNAB pēc pēc «ABLV Bank» iesnieguma sācis kriminālprocesu.

Arī Valsts policija sākusi resorisko pārbaudi par šajā paziņojumā minēto par iespējamām naudas atmazgāšanas shēmām «ABLV Bank».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu