Sankcijas Krievijas oligarhiem veicina naudas aizplūšanu no Latvijas

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

ASV jaunākās sankcijas Krievijas tā dēvētājiem oligarhiem veicinājušas jaunu naudas aizplūšanu no Latvijas, vēsta finanšu datu un ziņu aģentūra «Bloomberg».

Kā ziņots, ASV Finanšu ministrija 6.aprīlī paziņoja par sankciju ieviešanu pret septiņiem Krievijas oligarhiem, 12 viņu kontrolētiem uzņēmumiem un 17 augsta ranga valdības amatpersonām.

Tādējādi arī vairākas Latvijas bankas bija spiestas pārtraukt sadarbību ar sankcijām pakļautajām personām un uzņēmumiem, aģentūru «Bloomberg» informējis Latvijas Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) vadītājs Pēters Putniņš.

«Bija vairāki subjekti no tiem, kas minēti sarakstā,» par Latvijas banku klientiem, kurus ietekmējušas ASV sankcijas stāstīja Putniņš.

Konkrētus cilvēku vārdus vai uzņēmumu nosaukumus gan viņš neminēja.

«Bloomberg» atgādina, ka Latviju jau šā gada sākumā skāra ārvalstu naudas aizplūšana pēc tam, kad par darbības pārtraukšanu saistībā ar apsūdzībām naudas atmazgāšanā paziņoja Latvijas trešā lielākā banka «ABLV bank».

Depozītu apjoms Latvijas bankās kopš februāra vidus ir sarucis par aptuveni 2,5 miljardiem eiro, vēsta «Bloomberg».

Latvija gatavojas noteikt ierobežojumus augsta riska klientu finanšu operācijām Latvijas finanšu sektorā, tostarp liedzot bankām sadarboties ar tā dēvētajām čaulas kompānijām.

Iepriekš FKTK vadītājs Pēters Putniņš aģentūrai LETA atzīmēja, ka, bankām pārtraucot sadarbību ar čaulas uzņēmumiem, nerezidentu noguldījumu apmērs varētu samazināties par 4-5 miljardiem eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu