Ēkas pirmsavārijas stāvokļa dēļ Ūnijas ielā esošās sociālās mājas iedzīvotājiem nodrošinās citas telpas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Ēkas pirmsavārijas stāvokļa dēļ, Rīgā, Ūnijas ielā 49, esošās sociālās mājas iedzīvotāji tiks pārvietoti uz citām telpām, lēmusi Rīgas dome.

Šajā ēkā divos stāvos atrodas 27 dzīvokļi, kuros dzīvo aptuveni 40 cilvēki. Katrā dzīvoklī ir divas istabas, gaitenis, tualete un dušas telpa. Katrā stāvā atrodas koplietošanas virtuve.

Kā iepriekš informējuši Mājokļu un vides departamenta pārstāvji, būvfirmas SIA «Vertikāle» tehniskās apsekošanas atzinumā, kurš veikts jau pirms gada, norādīts, ka ārdurvju, iekšdurvju un logu tehniskais nolietojums ir 80%, bet ārējās apdares un arhitektūras detaļu, aukstā ūdens apgādes un kanalizācijas sistēmas, karstā ūdens apgādes sistēmas, sanitārtehnisko iekārtu, ugunsdzēsības ūdensvada, automātiskās ugunsdzēsības sistēmas un dūmaizsardzības sistēmas nolietojums ir 70%. «Māja faktiski atrodoties pirmsavārijas stāvoklī, un tās tālāka ekspluatācija var kļūt bīstama,» teikts departamenta vēstulē domei.

Pēc cilvēku pārvietošanas ēkai tiks izstrādāts pārbūves projekts un tā tiks atjaunota atbilstoši tehniskajām prasībām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu