Baltijā vervē šoferus darbam Somijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Somijas firma pieņēmusi jau apmēram 500 iesniegumus no Igaunijas iedzīvotājiem, kas vēlas doties darbā par šoferiem uz Somiju. Līdzīgas kampaņas izvērstas arī Latvijā, Lietuvā un Polijā, ziņo "PM Online".

Kā informēja projekta vadītājs Igaunijā Timo Korhonens, tiek meklēti cilvēki, kas gatavi kopā ar ģimenēm uz laiku pārcelties uz dzīvi Somijā. Izvēlētajām personām vajadzības gadījumā tiks organizēta arī nepieciešamā apmācība, taču dzīvesvietu darbiniekiem jāmeklē pašiem. No Igaunijas darbam Somijā tikšot izvēlēti 15 šoferi.

"Šis ir nākotnē vērsts projekts, jo paredzams, ka tuvākajā laikā Somijā pieaugs nepieciešamība pēc darbaspēka," paskaidroja Korhonens. Pagaidām gan vēl netiek runāts par konkrētu atalgojuma apmēru, un tie tikšot noteikti pēc pārrunu pabeigšanas ar darba devēju un pēc līgumu noslēgšanas, tomēr darba alga nebūšot zemāka kā Somijas kolēģiem.

Projekta vadītājs norādīja, ka pretendentiem nepieciešamā kvalifikācija esot klientu apkalpošanas prasme un somu valodas zināšanas. Autovadītāja apliecība neesot nepieciešama, un mācību izmaksas tikšot segtas no Eiropas Sociālā fonda līdzekļiem.

Kā informēja "GK Yhtiöti" izpilddirektors Vesa Koivula, Somijā pašlaik tiekot realizēts imigrācijas projekts "Silta Suomeen", kura gaitā paredzēts pieņemt darbā Somijā kopumā 36 cilvēkus no četrām minētajām valstīm. Darba vieta būšot Helsinku apkārtnes Uusimaa rajonā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu