LDz un DHL kopīgiem spēkiem veicinās tirdzniecību starp Baltiju un Ķīnu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

VAS «Latvijas dzelzceļš» (LDz) un vadošais gaisa, jūras un sauszemes kravu pārvadājumu pakalpojumu sniedzējs «DHL Global Forwarding» pagājušajā nedēļā parakstīja sadarbības memorandu, apņemoties ieguldīt kopējus centienus tirdzniecības veicināšanai starp Baltijas valstīm un Ķīnu.

Parakstītais memorands paredz, ka abi uzņēmumi koncentrēsies uz multimodālu dzelzceļa savienojumu izveidošanu starp Ķīnu un Latviju, tai skaitā gan dibinot kravu pārvadājumu savienojumus, gan konsolidējot pakalpojumus, veidojot centru Rīgā. Memoranda ietvaros dibinātie jaunie savienojumi nodrošinās garantētus tranzīta laikus un vienkāršotas muitas un pārkraušanas procedūras ienākošām un izejošām kravām, kā arī atbalstīs elastīgākas pārvadāšanas iespējas, piemēram, nepilnu konteineru sastāvu pārvadāšanai.

Būtiski, ka šis memorands parakstīts vienlaikus ar DHL uzsākto darbību tā jaunākajā Āzijas–Eiropas multimodālajā maršrutā, kas ar dzelzceļa starpniecību savieno Šeņžeņu un Minsku. Līdz šim DHL ir parakstījis līdzīgas vienošanās arī ar nacionālajiem dzelzceļa pakalpojuma sniedzējiem Baltkrievijā, Čendu un citos nozīmīgākajos centros visā Ķīnas veidoto «Viena josla, viens ceļš» tirdzniecības ceļu garumā.

LDz prezidents Edvīns Bērziņš uzsver, ka parakstītā vienošanās Latvijas uzņēmumiem sniegs nepieciešamo elastību un pārliecību, lai spētu iesaistīties brīvākā tirdzniecībā Ķīnas un Āzijas valstu tirgos, kā arī nostiprinās Latviju kā stratēģisku vietu iniciatīvas «Viena josla, viens ceļš» maršrutā uz citām Eiropas valstīm.

Latvijas un tās kaimiņvalstu ekonomika augs straujāk nekā pārējās Eiropas Savienības ekonomika, tādēļ šī reģiona uzņēmumiem, lai turpinātu paplašināšanos, nāksies lūkoties uz jauniem tirgiem, piemēram, Ķīnu, pauž «DHL Global Forwarding Greater China» izpilddirektors Stīvs Huans.

Memorands ietver arī nosacījumus par kravu pārvadājumiem, izmantojot jūras transportu un citu veidu transportu, starp Latviju, Skandināvijas valstīm un Apvienoto Karalisti, kā arī par kravu gaisa un autopārvadājumu savienojumiem starp lielākajām pilsētām visā kontinentālajā Eiropā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu