«Latvijas valsts ceļu» provizoriskais apgrozījums pērn audzis par 10,3%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

VAS «Latvijas valsts ceļi» (LVC) apgrozījums pērn pēc provizoriskiem datiem sasniedzis 14,529 miljonus eiro, kas ir par 10,3% vairāk nekā 2016.gadā, bet peļņa pieaugusi par 8,6% - līdz 59 485 eiro, liecina LVC publiskotais starpperiodu finanšu pārskats.

Finanšu pārskata vadības ziņojumā norādīts, ka pagājušajā gadā LVC ir veica 20 081 kilometra valsts autoceļu pārvaldīšanu, valsts autoceļu tīkla finansējuma administrēšanu un ar to saistīto darba programmu vadību un izpildes kontroli, iepirkuma organizēšanu valsts vajadzībām, valsts autoceļu būvniecības programmu vadību un būvniecības uzraudzību, Eiropas Savienības kohēzijas un reģionālās attīstības fondu līdzfinansēto projektu vadību un būvniecības uzraudzību, ceļu satiksmes organizācijas uzraudzību, kā arī pašvaldību autoceļu uzturēšanas pārraudzību.

Pērn LVC valdījumā esošais autoceļu tīkla kilometrus skaits ir samazinājies, jo notikusi pakāpeniska vietējo autoceļu nodošana pašvaldībām. Īpaša uzmanība ir pievērsta būvdarbu iepirkumu plānošanai, savlaicīgai iepirkumu izsludināšanai, kā arī savlaicīgas uzticamas informācijas nodrošināšanai par plānotajiem pasūtījumiem, kas ļautu pretendentiem savlaicīgi saplānot nepieciešamos resursus un nodrošināt nepieciešamo kompetenci pasūtījumu izpildē.

Tādējādi no 2017.gadam plānotajiem būvdarbu iepirkumiem 96,1% izpildīts deviņos mēnešos. Būvdarbos bija plānots atjaunot un pārbūvēt segumu uz 475 kilometriem valsts autoceļu. Būvdarbu sezonas rezultātā tas ir atjaunots un pārbūvēts uz 492 kilometriem.

Šogad LVC plāno turpināt valsts autoceļu sakārtošanas programmas 2014.-2023.gadam īstenošanu, valsts autoceļu tīklā veicamo darbu programmas 2018.-2020.gadam īstenošanu, Eiropas Savienības struktūrfondu līdzfinansēto projektu īstenošanu, sākt Ķekavas apvedceļa projekta ieviešanu. Tāpat plānota autoceļu kompetences centra kompetences un resursu stiprināšana autoceļu būvniecības kvalitātes nodrošināšanai, kā arī bīstamo ceļa posmu jeb tā dēvēto «melno punktu» noteikšanas kritēriju un samazināšanas programmas izstrāde, teikts vadības ziņojumā.

LVC apgrozījums 2016.gadā bija 13,176 miljoni eiro, bet peļņa - 54 768 eiro.

LVC tika izveidoti 2004.gada 26.oktobrī, reorganizējot bezpeļņas organizāciju valsts akciju sabiedrību «Latvijas Autoceļu direkcija». LVC pārvalda valsts autoceļu tīklu, administrē tam piešķirto finansējumu, plāno un vada valsts autoceļu tīkla uzturēšanu un attīstību, organizē valsts pasūtījumu valsts autoceļu tīklā veicamajiem darbiem un pakalpojumiem, pasūta un vada valsts autoceļu tīkla standartu un tehnisko noteikumu projektu izstrādi, uztur un pilnveido valsts un pašvaldību autoceļu sarakstu, kā arī pārrauga pašvaldību autoceļu tīklu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu