Gāzes cena pavasarī kāps par 30% (140)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pēc apkures sezonas beigām gāzes cena galapatērētājiem varētu sadārdzināties par vismaz 30%. Turklāt jau maijā gāzes tarifus par 6-8% palielinās jaunais akcīzes nodoklis.

Gāzes apgādes kompānijas "Latvijas Gāze" (LG) vadītājs Adrians Dāvis šorīt Latvijas Radio sacīja: "Dabīgi - tarifi celsies, jo naftas produktu cenas ir pacēlušās un visam tam klāt nāk tas, ka ar 1.maiju ir uzlikts akcīzes nodoklis gāzei."

Pēc viņa teiktā, jaunais nodoklis ievērojami sadārdzinās Latvijā ražoto preču un pakalpojumu cenas un padarīs tos konkurēt nespējīgākus. Nodoklis esot ļoti liels, salīdzinot ar citām valstīm. "Sekas no šī lēmuma būs ļoti nepatīkamas. Mēs kļūsim konkurētnespējīgi," Dāvis sacīja.

Sadārdzinājums gaidāms pēc apkures sezonas beigām, kad LG vairs neņems lētāko gāzi no Inčukalna krātuves. "Kad būs beigusies apkures sezona un sāksies gāzes padeve pa cauruļvadu, tad mēs maksāsim to cenu, kāda reāli ir tajā laikā Eiropā," Dāvis teica.

Konkrēts sadārdzinājuma apjoms neesot zināms, taču vidēji tas būšot vismaz 30% salīdzinājumā ar tagadējo tarifu. Kāpumu lielā mērā ietekmēs pasaules cenas, kuras kopš vasaras esot palielinājušās.

"Mēs esam pilnībā nodrošināti ar gāzi līdz apkures sezonas beigām," Dāvis teica, piebilstot, ka šoziem gāzes realizācija palielinājusies par aptuveni trešdaļu.

Komentāri (140)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu