"Ryanair" Latvijas vietā bāzi izvēlas atvērt Lietuvā (227)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Īrijas zemo cenu aviokompānija "Ryanair" paziņojusi, ka šā gada maijā atvērs bāzi Lietuvas pilsētā Kauņā. Vēl pērn oktobrī aviokompānija paziņoja, ka cer izveidot bāzi Latvijas galvaspilsētas lidostā.

Pievienots RD vicemēra Aināra Šlesera viedoklis raksta beigās

Lietuvas otrajā lielākajā pilsētā "Ryanair" klientiem piedāvās kopumā 18 maršrutus, tostarp deviņus jaunus galamērķus.

No Kauņas lidostas tiks veikti lidojumi uz Barselonu, Diseldorfu, Edinburgu, Londonu, Milānu, Oslo, Parīzi un Tamperi.

"Ryanair" vadītājs Maikls O'Līrijs norādīja, ka kompānija jaunajā Kauņas bāzē investēs vairākus miljonus dolāru un nodrošinās aptuveni 1000 darba vietu, nedēļā veicot vairāk nekā 120 lidojumus.

Lidsabiedrība pavēstīja, ka patlaban veic pārrunas arī ar četrām citām lidostām Centrāleiropā, lai tajās atvērtu savas bāzes un klientiem piedāvātu plašākas izvēles iespējas un zemākas cenas.

Savukārt Lietuvas transporta ministrs Eliģijs Masjulis sacīja, ka "Ryanair" pakalpojumus varētu sniegt arī Viļņas un Palangas lidostā.

Šlesera projekts

"Šis ir kliedzošs pierādījums pašreizējās Latvijas valdības un Konkurences padomes tuvredzībai un ekonomiskajam analfabētismam. Vēl vairāk - es to sauktu par klaji noziedzīgu kaitniecību Latvijas valsts interesēm," šādu uzskatu pauda Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks, bijušais satiksmes ministrs Ainārs Šlesers.

Viņaprāt, vissliktākais, ka šis nav atsevišķs gadījums, jo tā ir sistēma - destruktīva, neproduktīva. "Līdzīgā kārtā tika apturēts lidostas "Rīga" paplašināšanas projekts. Noraidītas investīcijas pusmiljarda latu apmērā. Tikai tādēļ, ka tas esot bijis "Šlesera projekts". Pasaulē cienīti investori, to vidū "Goldman Sachs", aizgāja no Latvijas ar viedokli par neuzticamu, neprognozējamu, bērnišķīgu politekonomisko vidi. Tādu piemēru ir simtiem," piebilda Šlesers.

Komentāri (227)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu