Turaidā notiks Arheologu diena

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien, 30. augustā, Turaidā norisināsies Arheologu diena, informēja Turaidas muzejrezervāta Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Anda Skuja.

Arheologu dienas laikā tiks pieminēts izcilais latviešu arheologs Jānis Graudonis viņa 95.dzimšanas gadā. Turaidas muzejrezervāta pārvaldnieka mājā notiks arheologa Jāņa Graudoņa grāmatas "Mana dzīve atmiņu gaismā. Arheologa dzīvesstāsts" atvēršanas svētki, kuru laikā Latvijas ievērojamākie arheologi dalīsies atmiņās par kolēģi un skolotāju.

Notiks arī Siguldas Krusta kalna arheoloģisko izrakumu noslēguma pasākums, kurā būs iespēja iepazīties ar pašiem Krusta kalna pētniekiem un šogad atrasto senlietu izstādi.

Pēc Graudoņa takas, kas ved apkārt Turaidas pilij, un piemiņas zīmes atklāšanas arheologi pulcēsies Dziesmu dārzā, lai mielotos ar sātīgu miežu putru un omulīgā gaisotnē pārrunātu arheoloģijas pētniecības procesu mūsdienu Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu