Štrauss-Kāns atkāpies no SVF vadītāja amata

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Starptautiskā Valūtas fonda (SFV) izpilddirektors Dominiks Štrauss-Kāns, kurš sestdien Ņujorkā arestēts saistībā ar apsūdzībām dzimumnoziegumos, ceturtdien paziņojis par atkāpšanos no amata, vienlaikus uzstājot, ka izvirzītajās apsūdzībās nav vainīgs.

"Ar dziļām skumjām, ko šodien izjūtu, iesniedzu izpildvaldei rakstu par atkāpšanos no SVF izpilddirektora amata," paziņojumā apliecināja Štrauss-Kāns. "Es vēlos teikt, ka ar iespējami stingrāko noteiktību noraidu visas apsūdzības, kas celtas pret mani."

Štrauss-Kāns, viens no vadošajiem Francijas politiķiem, patlaban atrodas apcietinājumā Ņujorkā, kur gaida iepriekšējās izmeklēšanas zvērināto lēmumu jautājumā par to, vai tiks oficiāli apsūdzēts par seksuāla rakstura uzbrukumu 32 gadus vecajai Manhetenas viesnīcas istabenei un viņas izvarošanas mēģinājumu.

"Es šobrīd, pirmkārt, domāju par savu sievu, kuru es mīlu vairāk par visu, par bērniem, par ģimeni, par saviem draugiem. Es domāju arī par saviem kolēģiem fondā. Vairāk nekā trīs gadu laikā mēs esam paveikuši lielas lietas," norādīja Štrauss-Kāns.

"Vēršoties pie visiem, es vēlos teikt, ka ar iespējami stingrāko noteiktību noraidu visas apsūdzības, kas celtas pret mani," viņš uzsvēra.

"Es vēlos aizsargāt institūciju, kurai esmu kalpojis ar godu un uzticību, un īpaši - īpaši - es vēlos ziedot visus savus spēkus, visu savu laiku un visu savu enerģiju, lai pierādītu savu nevainību."

SVF jau paziņojis, ka tuvākajā laikā informēs par jaunā vadītāja izraudzīšanās procesu. Patlaban organizāciju vada Džons Lipskis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu