NASA atklāj planētu, uz kuras varētu pastāvēt dzīvība

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV Nacionālā aeronautikas un kosmosa pārvalde (NASA) pirmdien paziņojusi, ka ar Keplera kosmosa teleskopu ap Saulei līdzīgu zvaigzni atklāta pirmā planēta, uz kuras varētu pastāvēt dzīvība.

Planēta "Kepler-22b", kas pirmo reizi tika pamanīta 2009.gadā, ir pirmā, kuru par dzīvībai derīgu apstiprinājusi NASA. Astronomi ir trīs reizes novērojuši, kā tā apriņķo zvaigzni, taču tas nenozīmē, ka tur pastāv dzīvība, vienkārši tam ir pareizie apstākļi.

Foto: Reuters/ScanPix

"Tagad ar "Kepler-22b" mums ir apstiprinājums labai planētai," sacīja NASA Eimsa pētījumu centra zinātnieks Bils Boruckis. "Mēs esam droši, ka tā atrodas apdzīvojamā zonā un tai ir virsma un uz tās ir jābūt patīkamai temperatūrai."

"Kepler-22b" atrodas aptuveni 600 gaismas gadu attālumā no Zemes, tā ir 2,4 reizes lielāka par Zemi un Saulei līdzīgo zvaigzni apriņķo 290 dienās.

Aplēsts, ka temperatūra pie tās virsmas ir aptuveni 22 grādi pēc Celsija. Tomēr zinātnieki nezina, vai tā ir cieta, gāzveida vai šķidra.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu