Paulu Koelju izveidojis vietni savu grāmatu pirātisko kopiju izplatīšanai (7)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kamēr skaņu ierakstu firmas un kinostudijas spriedelē par pirātisma kaitīgumu un produkcijas pārdošanas apjomu samazināšanos, populārais brazīliešu rakstnieks Paulu Koelju interneta vietnē bez bažām publicē savu grāmatu pirātisko kopiju hipersaites, vēsta TechDirt.com. Par to viņš pastāstīja Minhenē, uzstājoties konferencē "Digital Life, Design".

Šim nolūkam viņš Wordpress servisā ierīkojis speciālu blogu un nosaucis to Pirate Coelho. Blogā regulāri parādās torrentu failu un citu resursu hipersaites, kuras var izmantot, lai lejupielādētu Koelju grāmatas dažādās valodās.

Taču autors nebaidās, ka tādēļ varētu samazināties pārdošanas apjomi. Koelju apgalvo, ka legālo eksemplāru pārdošanas apjomi vairākkārtīgi pieauguši pēc tam, kad viņš sācis publicēt savu grāmatu pirātisko kopiju hipersaites. Rakstnieks uzskata, ka tas ir tieši pirātisko resursu nopelns. Koelju ir pārliecināts, ka iespēja bez maksas lejupielādēt grāmatas paplašina cilvēka izvēles brīvību. Ja lejupielādētā grāmata cilvēkam patīk, tad vēlāk viņš iegādājas tās legālo eksemplāru.

Koelju jau agrāk, 2000. gadā, savā vietnē publicēja grāmatu Stories for Fathers, Sons and Grandsons, kuru bija uzrakstījis speciāli izplatīšanai internetā. Viņš stāsta, ka viena mēneša laikā šī grāmata lejupielādēta 100 000 reižu, bet pēc pieciem mēnešiem lejupielāžu skaits sasniedzis miljonu.

Savā runā rakstnieks pieminēja arī Krieviju. Kad Koelju grāmatas sāka izdot Krievijā, to izplatīšana sagādājusi grūtības. Bet pēc tam viss nokārtojies, turklāt pieprasījums pieaudzis arī tādēļ, ka cilvēki, kuri rakstnieka darbus vispirms lejupielādējuši elektroniskā formā, vēlāk šīs grāmatas vēlējušies iegādāties arī "uz papīra".

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu