Alternatīva Google Maps

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš

Ilgu laiku labākā un ērtāk lietojamā digitālā pasaules karte bija Google Maps, kurā valstis un pilsētas no augšas varēja skatīt kā kartes, tā arī satelītuzņēmumu režīmā.

Daudzās lielākajās pilsētās ar Street View funkcijas palīdzību lietotājam tika dota iespēja "nolaisties uz zemes" un pilsētu, piemēram, Ņujorkas centru apskatīt klātienē. Šī funkcija gan vēl pieejama tikai tiem, kas interesējas par planētas lielākajām un nozīmīgākajām pilsētām.

Brīvības piemineklis Google kartē
Brīvības piemineklis Google kartē Foto: Ekrānšāviņš

Bez liela trokšņa savu planētas karti izveidojis arī Microsoft meklētājs Bing, un to var apskatīt vietnē www.bing.com/maps. Pirmie iespaidi par programmatūras giganta jauno izstrādājumu - laba alternatīva Google Maps, turklāt dažās jomās to pat pārspēj. Piemēram, ja lietotājs vēlas maksimāli pietuvināt kādu noteiktas pilsētas rajonu, tas no satelītattēla kļūst par bildi, kas uzņemta no putna lidojuma un rada labāku, telpiskāku priekšstatu par to, kas attēlā ir redzams.

Romas kolizejs Google kartē
Romas kolizejs Google kartē Foto: Ekrānšāviņš

Jāatzīmē, ka ne Google, ne Bing pagaidām nepiedāvā no putna lidojuma apskatīt ikvienu vietu uz planētas, taču no mūsu skatpunkta Bing ir soli priekšā, jo atšķirībā no Google ir paguvis tikt līdz Rīgai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu