Latvijā visbiežāk internetu lieto ziņu un avīžu lasīšanai (8)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas iedzīvotāji visbiežāk internetu lieto ziņu, avīžu un žurnālu lasīšanai tiešsaistē vai lejupielādei, aģentūra BNS uzzināja Centrālajā statistikas pārvaldē (CSP).

Atbilstoši statistikas pārvaldes datiem 2012.gada sākumā 88% interneta lietotāju to izmantoja, lai tiešsaistē lasītu vai lejupielādētu ziņas, avīzes un žurnālus (pirms gada – 83,9%). Vienlaikus 86,4% interneta lietotāju to izmantoja, lai nosūtītu vai saņemtu e-pastu, kā arī 86,4% iedzīvotāju 2012.gada sākumā internetu izmantoja, lai sameklētu informāciju par precēm un pakalpojumiem (pirms gada – 74,9%).

Statistikas pārvaldes dati arī rāda, ka no interneta lietotājiem šā gada sākumā 64,5% (pirms gada – 76,2%) internetu lietoja, lai darbotos ar internetbanku.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka Latvijā 2012.gada sākumā datori bija 69,5% mājsaimniecību, kas ir par 5,2 procentpunktiem vairāk nekā pirms gada. Savukārt internets gada sākumā bija pieejams 68,7% Latvijas mājsaimniecību, kas ir par 5,1 procentpunktu vairāk nekā 2011.gada sākumā.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu