Instagram vieš skaidrību par jaunajiem noteikumiem (9)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Vakar vēstījām, ka populārā attēlu apstrādes un koplietošans vietne, kas vienlaikus funkcionē arī kā sociālais tīkls, proti, Instagram, ir iecerējusi veikt izmaiņas privātuma politikas un intelektuālā īpašuma tiesību noteikumos un plāno sākt lietotāju bilžu pārdošanu, par to nemaksājot atlīdzību un neprasot pat atļauju.

Papildināts viss teksts

Šodien Instagram līdzdibinātājs Kevins Sistrēms sociālā tīkla blogā ir publicējis skaidrojumu, ar kuru tiek kliedētas bažas, ka ir plānota nelietīga reģistrēto lietotāju īpašuma, proti, attēlu izmantošana peļņas gūšanas nolūkā.

Sistrēms raksta, ka Instagram jau no paša sākuma bijis iecerēts kā bizness un reklāma ir galvenais līdzeklis, kas tam palīdz pelnīt un pašam sevi uzturēt. Viņš skaidro, ka izmaiņas intelektuālā īpašuma noteikumos bija plānots veikt, lai būtu skaidrs, ka ir iecerēts eksperimentēt ar inovatīvām reklāmas izvietošanas iespējām. Tas, ka pārfrāzētais noteikumu teksts iztulkots kā pirmais solis bilžu tirdzniecības virzienā, esot vien neprecīza interpretācija, un Instagram negrasās tirgot attēlus.

«Mēs veicam izmaiņas noteikumu tekstā, lai tas būtu pilnīgi skaidrs,» raksta Sistrēms.

Tai pašā laikā ir plānots atvieglot un optimizēt konta sekotāju skaita audzēšanu. Proti, ja uzņēmums vai privātpersona vēlas palielināt sekotāju skaitu, viņam ir lietderīgi zināt, kas ir potenciāli ieinteresēti cilvēki un kur viņus meklēt, tādēļ Instagram ir iecerējis parādīt, kuriem lietotājiem ir tādas pašas intereses kā Tev. Tāpat tiek uzsvērts, ka lietotāju bildes netiks izmantotas Instagram izvietotajās reklāmās.

Visbeidzot attiecībā uz īpašumtiesībām Instagram norāda, ka nekas nav mainījies un jebkurš attēls ir konkrētā autora īpašums, kuru nekādi nav plānots izmantot Instagram vajadzībām. Un neesot arī pamata satraukties, ka visi attēli pēkšņi kļūs pieejami visiem – ja uzstādījumos būs norādīts, ka konkrēto bildi tās autors vēlas rādīt tikai draugiem, tad to arī redzēs tikai viņi.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu