Portāls: Krievijā aizliegta «Java» instalācija (22)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Lietotāju sniegtā informācija liecina, ka, mēģinot instalēt ASV datortehnoloģiju kompānijas «Oracle» piedāvāto programmatūru «Java», Krievijā cilvēki tiek informēti, ka embargo dēļ to nav iespējams izdarīt, vēstīja portāls «ZDNet».

Tas ziņoja, ka cilvēki Krievijā, kas mēģina lejupielādēt «Java» instalācijas paketi, tiek nosūtīti uz lapu, kur ir paziņojums, ka šo procesu nav iespējams veikt, jo «jūs atrodaties valstī, pret kuru ir noteikts embargo, un nevarat lejupielādēt «Java»». Pie paziņojuma ir piebilde, ka «Oracle» ievēro ASV valdības noteiktos tirdzniecības ierobežojumus.

Paziņojumā gan nav nekādas norādes uz Krieviju vai kādu citu valsti.

«Oracle» pagaidām komentārus nav sniegusi.

ASV un citas rietumvalstis ir noteikušas ekonomiskas sankcijas pret Krieviju saistībā ar krīzes Ukrainā saasināšanu, uz ko Krievija ir paziņojusi par lauksaimniecības un pārtikas produkcijas ievešanas no valstīm, kas ir vērsušas sankcijas pret Krieviju, aizliegumu. Krievija ir brīdinājusi par tālāku sankciju iespējamību, bet arī rietumvalstis ir norādījušas, ka gadījumā, ja nesaskatīs Krievijas pozīcijas maiņu, lems par plašākām sankcijām.

Komentāri (22)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu