Zviedrijas tiesa liek interneta pakalpojumu sniedzējam bloķēt «Pirate Bay»

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Zviedrijas apelācijas tiesa pirmdien devusi rīkojumu interneta pakalpojumu sniedzējam «Bredbandsbolaget» bloķēt lietotāju piekļuvi pretrunīgi vērtētajai vietnei «Pirate Bay», tādējādi atceļot 2015.gadā pieņemto Zviedrijas apgabaltiesas lēmumu.

Vairākas mūzikas un filmu kompānijas, tostarp «Universal Music», «Warner Music», «Sony Music», «Svensk Filmindustri» un «Nordisk Film» 2014.gadā bija tiesā vērsušās ar prasību, lai «Bredbandsbolaget» bloķētu lietotājiem piekļuvi «Pirate Bay» un filmu apmaiņas vietnei «Swefilmer».

Zviedrijas apelāciju patentu un tirgus tiesa, kas izskata lietas saistībā ar intelektuālā īpašuma likumiem, norāda, ka tās pieņemtais rīkojums, kuru nav iespējams pārsūdzēt, būs spēkā trīs gadus.

Tiesa skaidro, ka tās lēmums ir saskaņā ar Eiropas Tiesas pieņemtajiem nolēmumiem. Ja «Bredbandsbolaget» neievēros izdoto rīkojumu, tam draud 500 000 kronu (52 700 eiro) naudassods.

Zviedrijas apgabaltiesa 2015.gadā noraidīja filmu un mūzikas kompāniju prasību panākt, lai «Bredbandsbolaget» bloķē lietotāju piekļuvi «Pirate Bay» un «Swefilmer».

Tiesa tad nolēma, ka interneta pakalpojumu sniedzējs nav līdzatbildīgs par internetā pastrādātajiem noziegumiem un piesprieda kompānijām segt «Bredbandsbolaget» tiesu izdevumus.

«Pirate Bay» ir aptuveni septiņi miljoni reģistrēto lietotāju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu