"Sony" jūnijā Japānā uzsāks 3D televizoru tirdzniecību (6)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Flickr/jimf0390

Japānas elektronikas kompānija "Sony Corp." šā gada jūnijā Japānā plāno uzsākt trīs dimensiju (3D) televizoru tirdzniecību, tādējādi patērētājus cenšoties piesaistīt jaunām tehnoloģijām, pateicoties tādām filmām kā zinātniskās fantastikas kases grāvējam "Avatars", teikts otrdien publiskotajā uzņēmuma paziņojumā.

"Sony" norādīja, ka pirmie 3D šķidro kristālu paneļu televizori Japānas tirgū nonāks 10.jūnijā, cenai par 46 collu ekrāna modeli veidojot aptuveni 350 000 jenu (1816 latus).

Skatītājiem būs nepieciešamas elektroniskas brilles, kas tiem nodrošinās 3D efektus.

Kompānija arī paziņoja, ka kopējais televizoru pārdošanas apjoms nākošajā biznesa gadā, kas noslēgsies 2011.gada martā, veidos vairāk nekā 25 miljonus šķidro kristālu televizoru un tas par divām trešdaļām pārsniedz šā biznesa gada prognozes.

Savukārt 10% televizoru "Sony" plāno aprīkot ar 3D tehnoloģijām.

"Sony" pēdējo gadu laikā nācies konkurēt ar tādiem inovatīviem jauniem produktiem kā ASV informācijas tehnoloģiju uzņēmuma "Apple Inc." izstrādātajiem portatīvajiem mūzikas atskaņotājiem "iPod" un "Nintendo" videospēļu konsoli "Wii", taču kompānija liek lielas cerības uz 3D televizoriem.

Tomēr daļa ekspertu uzskata, ka patērētāji diez vai steigsies iegādāties dārgos 3D televizorus, ņemot vērā nepieciešamību pēc speciālām brillēm un faktu, ka vairums patērētāju pēdējo gadu laikā jau iegādājušies modernus augstas izšķirtspējas televizorus.

Turklāt "Sony" šajā jomā jau atpaliek no konkurentiem. Japānas elektronikas uzņēmums "Panasonic Corp." 3D televizoru tirdzniecību ASV plāno uzsākt jau šonedēļ.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu