Polija iesaldē ACTA ratifikāciju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Polijas premjerministrs Donalds Tusks piektdien paziņoja, ka nolēmis apturēt pretrunīgi vērtētā Viltošanas novēršanas tirdzniecības nolīguma («Anti-Counterfeiting Trade Agreement», ACTA) ratifikācijas procesu.

«Uzskatu, ka argumenti ratifikācijas procesa apturēšanai ir pamatoti,» uzrunājot žurnālistus, atzina Tusks. «Jautājumā par ACTA parakstīšanu nenotika pietiekamas konsultācijas ar ikvienu, kas iesaistīts procesā.»

Premjers piebilda, ka, pirms izšķirties par turpmāko rīcību, gatavojas rīkot plašas sarunas.

«ACTA ratifikācijas process būs iesaldēts tik ilgi, kamēr mēs nebūsim pārvarējuši visas šaubas. Tas, iespējams, prasīs Polijas likumu pārskatīšanu. Mēs nevaram arī izslēgt, ka galu galā šis līgums netiks apstiprināts,» atzina Tusks.

Valdības vadītājs ar šo paziņojumu nācis klajā, reaģējot uz plašajiem protestiem pret ACTA parakstīšanu.

Īpašu kritiku valdība izpelnījusies par to, ka pirms līguma parakstīšanas tā konsultējusies ar ierakstu kompānijām un komerciālajiem medijiem, taču nav runājusi ar organizācijām, kas pārstāv interneta lietotājus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu