Čehija un Slovākija iesaldē ACTA ratifikācijas procesu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Čehija un Slovākija pirmdien nolēmušas apturēt pretrunīgi vērtētā Viltošanas novēršanas tirdzniecības nolīguma («Anti-Counterfeiting Trade Agreement», ACTA) ratifikācijas procesu.

Čehijas premjerministrs Petrs Nečass paziņojis, ka, reaģējot uz plašajiem protestiem, viņa valdība nolēmusi apturēt plānoto ACTA ratifikācijas procesu.

«Kabinets nevar pieņemt situāciju, kurā tiek apdraudēti brīvības pamati un brīva pieeja informācijai,» paziņoja premjers, piebilstot, ka valdība no jauna izvērtēs ietekmi, kāda būtu šī nolīguma ratifikācijai.

Jau ziņots, ka ACTA 26.janvārī parakstīja 22 ES valstis, tostarp arī Čehija un Slovākija, lai izveidotu standartus intelektuālā īpašuma aizsardzībai.

Tomēr, lai nolīgums stātos spēkā, tas vēl jāratificē valstu parlamentiem.

Pirmdien par ACTA ratifikācijas iesaldēšanu paziņoja arī Slovākija.

Slovākijas ekonomikas ministrs paziņoja, ka nevar atbalstīt nolīgumu, kas var ierobežot cilvēka tiesības un brīvības, piebilstot, ka nepieciešamas plašākas sabiedriskās debates, pirms šo procesu iespējams turpināt.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā līdzīgu lēmumu pieņēma arī Polija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu