Spānijas parlaments apstiprina tā dēvēto Google nodokli

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Spānijas parlaments ceturtdien apstiprinājis tā dēvēto «Google» nodokli, nosakot samaksu par informācijas apkopošanu meklētājā.

Parlaments apstiprināja reformas Intelektuālā īpašuma likumā, tostarp nosakot samaksu par apkopotu informācijas fragmentu, viedokļu un izklaides materiālu izmantošanu, piemēram, meklētājos.

Nauda, kas tiks iegūta no tā dēvētā «Google» nodokļa, aizies mediju izdevumiem, kas izveidojuši materiālus, kuru fragmenti parasti tiek izmantoti, lai sniegtu kontekstu saitēm interneta meklētājos.

Laikraksta «Huffington Post» Spānijas izdevums vēsta, ka jaunās reformas Intelektuālā īpašuma likumā arī ļaus bargāk sodīt īpašniekus, kuru tīmekļa vietnes satur saites uz nelegāli lejupielādētiem failiem. Viņiem varēs tikt piemērota līdz pat 600 000 eiro liela sodanauda.

Plānots, ka izmaiņas stāsies spēkā 2015.gada 1.janvārī.

Kompānija «Google» pauda vilšanos par Spānijas parlamenta lēmumu, norādot, ka tādi pakalpojumi kā «Google News» palīdz izdevējiem piesaistīt interneta lietotājus savām tīmekļa vietnēm.

Uzņēmums paziņoja, ka izvērtēs savas iespējas šajā situācijā, bet tikmēr turpinās sadarboties ar Spānijas izdevējiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu