Microsoft kļūst par otro lielāko firmu pasaulē kapitalizācijas ziņā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV programmatūras gigants «Microsoft Corp.» ceturtdien kļuva par otro lielāko firmu pasaulē kapitalizācijas ziņā, apsteidzot ASV naftas kompāniju «Exxon Mobil Corp.», kas zaudējusi otro vietu naftas cenu krituma dēļ, ziņoja aģentūra «Bloomberg».

«Exxon» tirgus vērtība piecos mēnešos ir sarukusi par 47 miljardiem ASV dolāru (38 miljardiem eiro), jo naftas cenas šajā laikā kritušās par 30%.

«Exxon» akcijas ceturtdien palētinājās par 0,8% līdz 94,66 dolāriem (76 eiro) gabalā, bet firmas kapitalizācija samazinājās līdz 400,8 miljardiem dolāru (321,8 miljardiem eiro). «Microsoft» akciju cena ceturtdien pieauga par 1,7%, palielinoties par 16% salīdzinājumā ar oktobra cenas minimumu, un firmas kapitalizācija sasniedza 408,9 miljardus dolāru (328,3 miljardus eiro).

Pasaulē dārgākās firmas titulu saglabāja ASV datortehnoloģiju kompānija «Apple», kuras akcijas šogad padārdzinājušās par 41%.

«Exxon» zaudēja otro vietu kādai augsto tehnoloģiju firmai arī agrāk. Februārī un martā šajā pozīcijā uz dažām dienām izvirzījās ASV interneta pārlūka kompānija «Google Inc.», kuras vērtība toreiz sasniedza 410 miljardus dolāru (329 miljardus eiro pēc pašreizējā kursa).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu