LIKTA konferencē diskutēs par Latvijas prezidentūras digitālajām prioritātēm

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) 16.gadskārtējās konferences galvenā tēma ir «Latvijas loma Eiropas «digitālās kartes» veidošanā», kas veltīta Latvijas ES Padomē prezidentūras digitālajām prioritātēm. Konferences īpašais viesis ir Eiropas Komisijas (EK) digitālā vienotā tirgus viceprezidents Andrus Ansips. Tāpat konferences laikā tiks sveikti Latvijas IKT gada balvas «Platīna Pele 2014» laureāti.

«Prezidentūras trīs galvenās digitālās prioritātes ir digitālā vienotā tirgus uzticamības veicināšana, valsts pārvaldes modernizācija ar digitālo tehnoloģiju iespējām un drošība digitālajā vidē. Katrā no šīm prioritātēm IKT nozare, sadarbojoties ar valsts sektoru, ir paveikusi ievērojamu darbu, tāpēc prezidentūra būs lieliska iespēja, lai parādītu pārējām dalībvalstīm mūsu sasniegumus, kā arī apmainītos ar pieredzi un dibinātu jaunus biznesa kontaktus,» stāsta LIKTA prezidente Signe Bāliņa.

«Jaunā Eiropas Komisija ka vienu no pašiem svarīgākajiem uzdevumiem izvirzījusi šķēršļu nojaukšanu, lai Eiropas Savienībā radītu vienotu digitālo tirgu. Tas saskan arī ar Latvijas kā prezidējošās valsts ES Padomē digitālo prioritāti, līdz ar to mūsu valstij un IKT nozarei 2015. gada pirmajā pusē būs unikāla iespēja sniegt atbalstu EK viceprezidentam digitālā vienotā tirgus jautājumos Andrusam Ansipam, aktivizējot darbu pie digitālās ekonomikas potenciāla apgūšanas,» uzsver Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

Konferencē uzstāsies un savu redzējumu par Latvijas ES Padomē prezidentūru un digitālās ekonomikas attīstību paudīs augsta līmeņa valsts amatpersonas un IKT nozares līderi. Konferenci ar uzrunu atklās Ekonomikas ministre Dana Reizniece – Ozola, bet Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards klātesošos uzrunās neklātienē ar video apsveikumu. Savukārt EK digitālā vienotā tirgus viceprezidents Andrus Ansips prezentēs Digitālo vienoto tirgu kā investīciju nākotnē.

Turpinājumā par IKT nozares attīstības tendencēm un nākotnes plāniem, izceļot Rīgu kā Eiropas digitālo galvaspilsētu, konferences dalībniekus iepazīstinās LIKTA prezidente Signe Bāliņa. Savukārt SIA «Lattelecom» valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis iezīmēs tendences par digitālajiem izaicinājumiem Latvijā un Eiropas Savienībā, bet par Latvijas Valsts radio un televīzijas centra (LVRTC) 90 gadu pieredzi IKT nozarē – «Toreiz, tagad un rīt» stāstīs LVRTC valdes priekšsēdētājs Jānis Bokta. Tāpat, konferences ietvaros Latvijas un Igaunijas vadošo IKT nozares uzņēmumu asociāciju (LIKTA un ITL) prezidentes – Signe Bāliņa un Anneli Heinsoo parakstīs sadarbības memorandu.

Otrā sesija, kuru vadīs Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē preses sekretārs Ārlietu ministrijā Kaspars Rūklis, tiks veltīta digitālās pārvaldes attīstībai. Valsts sekretāra vietniece Eiropas lietās Inga Skujiņa stāstīs par Latvijas ES Padomē prezidentūras digitālo prioritāti: iesaistīšanos, izaugsmi un ilgtspēju. «Swedbank» Baltijas klientu apkalpošanas kanālu kompetences centra vadītājs Ģirts Bērziņš iepazīstinās ar savu redzējumu par IKT nozares nākotni, kur būtiska loma būs sadarbībai, bet šīs sesijas noslēgumā notiks paneļdiskusija par Latvijas veiksmes stāstiem digitālās pārvaldības attīstībā.

Konferences trešajā sesijā tuvāk tiks apskatīta drošība digitālajā vidē Reiņa Zitmaņa vadībā. Tās ietvaros Aizsardzības ministrijas Valsts sekretārs Jānis Sārts iezīmēs Latvijas kiberdrošības prioritātes un izaicinājumus, kas sagaidāmi 2015.gadā. Ar Informācijas sistēmām un sociālo inženieriju iepazīstinās Agris Krusts, «IT centrs» valdes loceklis, bet CERT.LV vadītājas vietnieks Varis Teivāns apskatīs programmatūras lietošanas ērtumu kontekstā ar sistēmu drošību.

Konferences noslēgumā notiks «Platīna pele 2014» apbalvošanas ceremonija, kurā tiks sveikti laureāti nominācijās «Risinājumi pārvaldei», «Risinājumi biznesam», sadarbībā ar SIA «Latvijas Mobilais Telefons» izveidotajā nominācijā «Mobilās lietotnes», kā arī tiks godināti pasniedzēji nominācijā «Labākais e-skolotājs». Tāpat tiks pasniegtas SIA «Lattelecom» un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) speciālbalvas.

LIKTA 16.konferences «Latvijas loma Eiropas «digitālās kartes» veidošanā» mājvieta būs «Radisson Blu Hotel Latvija» (zāle «Alfa») Elizabetes ielā 55, Rīgā. Konference sāksies plkst. 9.30, pirms tam no plkst. 9.00 līdz 9.30 notiks dalībnieku, žurnālistu un viesu reģistrācija. Konferences galvenais partneris ir SIA «Lattelecom», tās partneri – VAS «Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs», AS «Swedbank». «Platīna pele 2014» kategorijas «Mobilās lietotnes» atbalstītājs ir SIA «Latvijas Mobilais Telefons». Savukārt tiešraidi nodrošinās AS «RIX Technologies». Informatīvie partneri – Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera, nacionālais ziņu portāls TVNET, mediju grupas «MTG TV Latvia» portāls Skaties.lv, tehnoloģiju portāls Kursors.lv un ziņu aģentūras LETA biznesa portāls «Nozare.lv».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu