Latvieši radījuši ierīci, kas attālināti var atslēgt strāvu jebkurai ēkai

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latviešu start-up uzņēmums «Blackout Solutions» radījis jaunu ierīci, ar kuras palīdzību iespējams attālināti atslēgt elektrību jebkurai telpai vai ēkai.

Bezvadu ierīce ar nosaukumu «Blackout» ir jāiesprauž kontaktā tai telpā vai ēkā, kurā paredzēts atslēgt strāvu. Ar viedtelefonu iespējams ierīcei nosūtīt komandu strāvu atslēgt, savukārt ierīce nekavējoties radīs īssavienojumu, kas var potenciāli «izsist drošinātājus» visai ēkai.

«Blackout» projekts tika pabeigts 48 stundu laikā Igaunijas pilsētā Tartu notiekošajās «Garage48» tehnoloģiju izstrādes sacensībās. Pirmie testi pārliecinoši pierādījuši, ka ierīce darbojas un var «izsist drošinātājus» gan lokālā jeb istabas līmenī, gan arī plašākā līmenī, bez elektrības atstājot pat visu ēku.

Paši autori ierīces funkcionalitāti saskata mājokļu drošības uzlabošanas jomā. «Blackout» var kalpot kā ierīce, kas ārkārtas gadījumā atslēdz mājai vai dzīvoklim strāvu, piemēram, plūdu vai ugunsgrēka gadījumā. Tā kā ierīci var attālināti kontrolēt pats mājas īpašnieks, «Blackout» būs iespējams izmantot gadījumos, kad saimnieks aizmirsis izslēgt gludeli vai elektrisko plīti, bet atrodas pārāk tālu, lai paspētu izslēgt sadzīves tehniku pašrocīgi.

Izmantojot tādas tehnoloģijas kā IFTTT (If This Then That), «Blackout» ierīcei var pievienot papildus automatizāciju, piemēram, to sasaistot ar dūmu detektoriem, lai atslēgtu strāvu uzreiz kā konstatēts ugunsgrēks

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu