Norisināsies vērienīga nanotehnoloģiju konference «EuroNanoForum 2015»

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Universitātē (LU) no trešdienas norisināsies nanotehnoloģiju konference «EuroNanoForum 2015», kurā piedalīsies gan šīs jomas uzņēmēji, gan arī zinātnieki, uzzinājām LU.

«EuroNanoForum 2015» konferences galvenā tēma ir «Nanotehnoloģijas Eiropas konkurētspējai». Pasākuma ietvaros uzstāsies dažādu nanotehnoloģiju nozaru pārstāvji. Konferences laikā paredzētas 15 sesijas. Kopumā konferencē pulcēs aptuveni 1200 dalībnieku no 50 valstīm. No Latvijas tajā piedalīsies apmēram 150-200 pārstāvju - zinātnieki, izglītības iestāžu un uzņēmumu pārstāvji un citi.

Paredzēts, ka konferencē tostarp piedalīsies apbalvojuma «Eiropas Galvenā tehnoloģiju amatpersona 2014» (CTO of the Year 2014) ieguvējs Gerts-Jans Gruters (Gert-Jan Gruter ), kurš radījis revolucionāru atklājumu sintētisko materiālu tirgū - jaunas paaudzes bio-poliesteri šķiedru filmām un pudelēm, aizvadītā gada «Tūkstošgades tehnoloģiju balvas» ( Millennium Technology Prize) ieguvējs Stjuarts Pārkins (Stuart Parkin ), Maksa Planka Mikrostruktūru fizikas institūta direktors (Max Planck Institute of Microstructure Physics), kura atklājumi, balstoties uz Eiropas Nobela prēmijas laureātu Alberta Fēra un Pētera Grīnberga (Albert Fert , Peter Grünberg darbiem, ļāva sasniegt digitālo ierīču datu uzglabāšanas kapacitātes pieaugumu un Mejs Mejapans (Meyya Meyyappan), «NASA Ames» pētniecības centra Nanotehnoloģiju departamenta vadošais pētnieks, kurš 2011.gadā saņēma IEEE jaunatklājēju balvu (IEEE Pioneer Award) nanotehnoloģijās par oglekļa nanocaurulīšu efektīvu pielietojumu metožu izstrādi un līderību nanotehnoloģijās, kā arī tika uzņemts Silīcija ielejas Inženierijas padomes slavas zālē.

«EuroNanoForum 2015» ietvaros tiek rīkots arī Latvijas vispārējās vidējās izglītības iestāžu skolēnu radošo darbu konkurss.

Pasākumu Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē ietvaros organizē LU un Somijas kompānija Spinverse sadarbībā ar Eiropas Komisijas Pētniecības un inovācijas ģenerāldirektorātu, un to līdzfinansē ES pētniecības un inovāciju programma «Apvārsnis 2020».

Konference norisināsies no 10.līdz 12.jūnijam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu