Windows 10 tikšot tirgots flash atmiņas moduļos

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Līdz Microsoft izstrādātās operētājsistēmas jaunākās versijas oficiālajai Windows 10 iznākšanai ir atlicis mazāk nekā mēnesis, tāpēc pasaules medijos nonāk aizvien vairāk ziņu par šo produktu, uz kuru tehnoloģiju gigants liek milzu cerības.

Tā, piemēram, vācu medijos parādījušās ziņas, ka daļu no Windows 10 kopijām Microsoft esot iecerējuši pārdot USB zibatmiņās. Savā ziņā šāds solis pat būtu labi saprotams, ja ņem vērā, ka virkne moderno klēpjdatoru pat nav apgādāti ar disku dziņiem. Interesants šāds produkta pasniegšanas veids varētu šķist arī galda datoru lietotājiem, jo kādēļ gan diska vietā neiegādāties Microsoft zibatmiņu? Kaut vai tāpēc, ka USB datu nesēji ir ātrdarbīgāki un noturīgāki pret mehāniskiem bojājumiem.

Tai pašā laikā Windows 10 izplatīšanai ar USB zibatmiņu palīdzību būs arī trūkums un tā ir cena. Paredzams, ka šāda kopija varētu maksāt par 25 dolāriem vairāk, nekā DVD diskā ierakstīta kopija. Pēc Softpedia ekspertu domām, lai izlīdzinātu cenas, Microsoft nāksies pazemināt USB Windows 10 cenas, jo pretējā gadījumā patērētājs tāpat priekšroku varētu dot ierastajam diskam vai arī vispār kopiju lejupielādēt no kompānijas mājas lapas.

Kā norāda Nersru.com, Windows 10 Home provizoriski maksās 110 ASV dolārus, savukārt Windows 10 Professional - 150 dolārus. Tie datoru lietotāji, kuriem ir licencētas Windows 7 vai Windows 8.1 operētājsistēmas uz jaunāko Windows versiju varēs pāriet bez maksas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu