Cūgas pašvaldība Šveicē sāks pieņemt Bitcoin

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Šveices vidienes pilsētas Cūgas pašvaldība piedāvā iespēju saviem iedzīvotājiem norēķināties par komunālajiem pakalpojumiem ar digitālo valūtu «Bitcoin», vēsta ziņu portāls «The Local».

Cūgas mērijas paziņojumā teikts, ka tā grib «rādīt piemēru» citiem, no 1.jūlija ļaujot iedzīvotājiem samaksāt par dažiem komunālajiem pakalpojumiem ar «Bitcoin» vērtībā līdz 200 Šveices frankiem.

«Mēs gribam paust savu atvērtību jaunām tehnoloģijām,» sacīja Cūgas mērs Dolfijs Millers.

Šis projekts tiks novērtēts gada beigās, lai izlemtu, vai paplašināt šo maksājumu sistēmu uz citiem pakalpojumiem vai lielākām naudas summām.

«Mūsu nodokļu maksāšana ar «Bitcoin» vairs nav tikai nākotnes sapnis, bet tā ir reālistiska iespēja,» mērs pavēstīja vietējā laikrakstā «Neue Zuger Zeitung».

Cūgā tradicionāli ir viens no zemākajiem nodokļu slogiem Šveicē, kas padara to pievilcīgu lielajiem uzņēmumiem un privātpersonām.

2009.gadā izveidotā «Bitcoin» ir vienādranga apmaksas sistēma un digitālā nauda, kas ir balstīta uz atvērtā pirmkoda protokolu. To centralizēti nekontrolē neviena institūcija.

Šīs valūtas izmantošana ir anonīma, tāpēc salīdzinoši bieži «Bitcoin» tiek lietoti kriminālās aktivitātēs.

Daudzu valstu centrālās bankas ir ieteikušas neizmantot « Bitcoin» to nenoregulētā statusa un strauji svārstīgās vērtības dēļ. Izmantot «Bitcoin» neiesaka arī Latvijas Finanšu un kapitāla tirgus komisija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu