Inovāciju jomā Latvija kļuvusi par visstraujāk augošo valsti ES

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Inovāciju jomā Latvija kļuvusi par visstraujāk augošo valsti Eiropas Savienībā (ES), informēja Eiropas Komisijas (EK) pārstāvniecībā Latvijā.

Šodien EK publiskojusi šī gada Eiropas Inovācijas rezultātu pārskatu, Reģionālo inovācijas rezultātu pārskatu un «Innobarometer». Aplūkojot rezultātus, konstatēts, ka ES inovāciju jomā panāk Japānu un ASV.

Kā norāda EK,

inovācijas līdere ES jau atkal ir Zviedrija, kurai seko Dānija, Somija, Vācija un Nīderlande.

Savukārt par visstraujāk augošo «inovētāju» kļuvusi Latvija. Tāpat inovācijas strauji aug Maltā, Lietuvā, Nīderlandē un Apvienotajā Karalistē. Kopumā gan Latvija inovāciju topā starp 28 dalībvalstīm atrodas piektajā vietā no beigām.

Kā norāda EK, kopumā svarīgākais, kas vajadzīgs, lai kļūtu par inovāciju līderi, ir ieviest līdzsvarotu inovāciju sistēmu, kurā attiecīga līmeņa publiskās un privātās investīcijas iet roku rokā ar produktīvām inovācijas partnerībām, ko veido uzņēmumi un akadēmiskie speciālisti, kā arī ar spēcīgu izglītības bāzi un izcilu pētniecību. Nepieciešams, lai inovāciju ietekme uz ekonomiku izpaustos inovatīvu produktu pārdošanā un eksportēšanā, kā arī nodarbinātībā.

Reģionu inovatīvo veikumu paaugstina arī specializēšanās svarīgās pamattehnoloģijās, jo īpaši modernajos materiālos, rūpnieciskajā biotehnoloģijā, fotonikā un modernajās ražošanas tehnoloģijās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu