Nike izstrādājuši apavus, kas sašņorējas paši

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Sporta ekipējuma un apģērbu kompānija Nike 28.novembrī pārdošanā laidīs «pašaizšņorējošos» sporta apavus HyperAdapt 1.0, kuri atmiņā var atsaukt Holivudas filmā Atpakaļ nākotnē 2 redzamās kedas.

Nike sabiedrisko attiecību direktore Heidija Burgeta savā Twitter kontā norāda, ka neparastais modelis būs pieejams vien dažos firmas veikalos Savienotajās Valstīs. Sportisko apavu cenu Burgeta neatklāj, taču domājams, ka tā nebūs zema.

Nelielā apavu video apskatā, kas publicēts Wired kanālā interneta vietnē YouTube, redzams, ka apavu zolēs ir iebūvēti elektromotori, bet papēža zonā sensori, kas atkarībā no spiediena dod komandu savilkt pēdu aptverošu dzīslu tīklu līdz noteiktam spriegumam.

Papildus tam apavu ārmalā ir divas pogas + un -, ar kurām valkātājs var regulēt savilkšanas stiprumu.

Nike HyperAdapt 1.0 zolēs ir iebūvēts akumulators, ar kura pilnu uzlādi apavi darbojas 2 nedēļas. Par to, ka baterija tukša un jāņem talkā elektromagnētiskās indukcijas lādētāji, valkātājam vēstīs LED lampiņu krāsu signāli.

Nobeigumā var piebilst, ka pagājušā gada rudenī Nike ierobežotā skaitā izlaida apavus Nike Air Mag, kuru dizains bija identisks Mārtija Makflaja filmā Atpakaļ nākotnē 2 valkātajām kedām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu