Huawei un Leica atver jaunu izpētes un inovāciju centru

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Huawei un Leica Camera AG paziņojuši, ka paplašinās abu kompāniju stratēģisko sadarbību, izveidojot izpētes un inovāciju centru «Max Berek Innovation Lab». Centra atklāšana notikusi septiņus mēnešus pēc publiskā paziņojuma par kompāniju ilgtermiņa tehnoloģisko sadarbību optiskās inženierijas jomā un piecus mēnešus pēc viedtālruņu Huawei P9 un P9 Plus iznākšanas.

Jaunā laboratorija atrodas Leica galvenajā mītnē Veclārā, Vācijā. Tajā notiks tālāka optisko sistēmu un uz programmatūras bāzētu tehnoloģiju attīstīšana attēlveidošanas kvalitātes uzlabošanai un plaša spektra fotogrāfijas un mobilo ierīču lietotņu izstrāde. Papildu gaidāmie rezultāti saistīti ar attīstību attēlveidošanas skaitļošanā, papildinātās realitātes un virtuālās realitātes risinājumos. Huawei un Leica centrā spēkus apvienojuši abu kompāniju izpētes un attīstības centru darbinieki, bet plānots, ka kompānijas sadarbosies arī ar Vācijas un internacionālajām universitātēm, kā arī citiem izpētes centriem.

Laboratorijas radusies Huawei izpilddirektora Rena Dženfeja (Ren Zhengfei) un Leica vairākuma daļu turētāja un konsultatīvas padomes priekšsēdētāja Dr.Andreasa Kaufmana (Andreas Kaufmann) vīzijas un atbalsta rezultātā.

«Nākotnē vairāk nekā 90% datu plūsmu veidos foto un video,» saka Huawei izpilddirektors Rens Dženfejs. ««Max Berek Innovation Lab» dod iespēju vēl vairāk nostiprināt sadarbību ar Leica, kas vedīs pie turpmākām inovācijām foto un video kvalitātes uzlabošanā. Rezultātā, mēs piegādāsim advancētākos risinājumus viedtālruņu kameru jomā, sniedzot klientiem augstāko kvalitāti.»

«Atverot «Max Berek Innovation Lab», Huawei un Leica Camera AG paplašina stratēģiskās sadarbības apjomu un veido pamatus ciešākai sadarbībai izpētei un attīstībai tehnoloģiju un attēlveidošanas jomās,» uzsvēra Dr. Andreas Kaufmans, Leica Camera AG vairākuma daļu turētājs un konsultatīvās padomes priekšsēdētājs.

«Huawei un Leica vieno ne tikai neaptveramas inovāciju iespējas un gadiem ilga izpētes pieredze, bet arī bezkompromisu kvalitātes ievērošana. «Max Berek Innovation Lab» piedāvā vēsturisku iespēju apvienot resursus un plašu ekspertīzi abām kompānijām, lai veidotu nozari mainošas tehnoloģijas,» apstiprina Markuss Limbergers (Markus Limberger) Leica Camera AG tirgus operāciju pārvaldes vadītājs un «Max Berek Innovation Lab» direktors.

Izpētes un inovāciju centrs nosaukts par godu Maksam Berekam (Max Berek) (1886. – 1949.gads), Vācu pionieris mikroskopijā un Leica pirmo lēcu radītājs, kas bija autors arī vairāk nekā 20 lēcām leģendārajai 35mm kamerai, ko izgudroja un izveidoja Oskars Barnaks (Oskar Barnack). Pateicoties lēcu harmonijai ar Barnaka konstrukcijām, Leica sasniedza pasaules slavu 35mm fotogrāfijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu