Kodak izlaiž kameru, ar ko varēs piezvanīt

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Amerikāņu kompānija Eastman Kodak Company, ko pazīstam kā vienkārši Kodak, ir nolēmusi startēt viedtelefonu tirgū un tuvākajā laikā sāks piedāvāt ierīci zvanīšanai un fotografēšanai - Ektra.

Pirms apmēram desmit gadiem tādas kompānijas kā Kodak aktīvi darbojās salīdzinoši lēto kompaktkameru tirgū. Bet tad iznāca pirmais iPhone, drīz sekoja citu ražotāju analogi, tie joprojām attīstās, un tādas īstas nepieciešamības staipīt līdzi telefonu, ar kuru var uzņemt foto un video, kā arī vēl atsevišķu fotokameru nav. Kodak gan tamdēļ nav iznīcis; kompānija piedāvā drukāšanas pakalpojumus, programmatūru, filmas Holivudas vajadzībām u.c. Tagad Kodak portfolio iekļauts arī pirmais viedtālrunis, vēsta BGR.com.

Par Kodak Ektra nodēvētā ierīce ir domāta fotogrāfijas entuziastiem. Tai ir galvenā kamera ar f2.0 lēcu, attēla optisko stabilizāciju un 21 megapikseļa sensoru aizmugurē, kā arī 13 megapikseļu kamera selfijiem. Kā jau ierīce fotogrāfiem ar iemaņām, tā piedāvā virkni manuālas regulēšanas iespēju (tostarp ISO, slēdža ātrums, baltā balanss), kā arī dažādus jau iepriekš sagatavotus bildēšanas režīmus - Sports, Macro, Portrait u.c.

Par Ektra veiktspēju gādā Helo X-20 desmitkodolu procesors, 3GB RAM un 3000 mAh baterija. Ņemot vērā kameras izšķirtspēju un to, ka telefons atbalsta 4K video uzņemšanas iespēju, ar 32 GB iebūvēto atmiņu ātri vien var kļūt par maz. Laimīgā kārtā ir paredzēta iespēja atmiņu paplašināt ar microSD karti. Maksimālo atbalstīto paplašināmās atmiņas apjomu Kodak gan nenorāda.

Telefons jau no rūpnīcas ir apgādāts ar Android Marshmallow operētājsistēmu, kurā iekļauta Snapseed funkcija, tātad fotogrāfijas var rediģēt uzreiz pēc uzņemšanas. Tāpat telefona lietotājam ir atvieglota piekļuve Kodak pašu piedāvātajiem pakalpojumiem, piemēram, attēlu izdrukāšanai un piegādāšanai mājās.

Pārdošanā Eiropā Kodak Ektra nonāks jau šogad.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu