Nokia atkal izlaidīs modeli 3310

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Darren Casey / Caters News Agency

Runā, ka šā gada Pasaules Mobilajā kongresā (Mobile World Congress (MWC)) Barselonā no jauna tiks prezentēts mobilais telefons Nokia 3310.

Nokia 3310 daudziem atmiņā palicis ar gandrīz nesalaužamu un nenoslīcināmu konstrukciju, baterijas kalpošanas laiku un spēlīti Snake II. Oriģinālais 3310 iznāca tālajā 2000.gadā, bet šogad esot paredzēta tā atdzīvināšana, vēsta Theverge.com.

Ražotājs gan būs nevis Nokia, bet gan cita somu kompānija HMD, kas pērnā gada izskaņā no Nokia iegādājās tiesības ražot telefonus ar tās zīmolu. Par to, ka pirmos HMD ražotos Nokia viedtālruņus paredzēts prezentēt Barselonā februāra beigās, tika ziņots jau pirms kāda laika. Turpretī runas par podziņtelefona Nokia 3310 atdzimšanu un nonākšanu tirdzniecībā pēc prezentācijas, par 59 eiro, ir pavisam svaigas.

Pārējie jaunākās paaudzes Nokia telefoni, ko HMD plāno parādīt MWC, ir Nokia 6, kas pagaidām pieejams tikai Ķīnā un mūsu pusē provizoriski maksās 249 eiro, kā arī Nokia 5 un Nokia 3, kas arī darbosies Android Nougat vidē un maksās attiecīgi 199 un 149 eiro.

Oficiālu ziņu nav, taču VentureBeat vēsta, ka Nokia 5 būs 5,2 collu 720p ekrāns, 2GB RAM un 12 megapikseļu kamera. Pietiekamas veiktspējas nolūkā telefons tikšot aprīkots ar tādu pašu Snapdragon 430 procesoru, kāds ir Nokia 6. Par Nokia 3 tikmēr zināms tikai tas, ka tas būs vienkāršāks mazcenas klases viedtālrunis.

Ķīnas tirgū pieejamais Nokia 6 ir ar 1080p 5,5 collu ekrānu un 4GB RAM. Telefonam ir 16 megapikseļu galvenā kamera.

Par to, cik un kādi jaunumi ir HMD arsenālā, konkrētāk uzzināsim Nokia un HMD Global uzstāšanās laikā MWC 26.februārī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu