Nākotnes iPhone izmantos 2013.gada tehnoloģiskās idejas

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: THOMAS PETER / REUTERS

Parasti viedtālruņu ražotāji cenšas izgudrot un ieviest kaut ko jaunu. Taču, ja var ticēt Bloomberg ziņām, Apple saviem gaidāmajiem viedtālruņiem idejas smeļas piecus gadus senās ierīcēs.

Kā vēsta interneta vietne Gizmodo.com, Bloomberg rīcībā esot informācija, ka iPhone, kas iznāks pēc diviem, trim gadiem, tiks iekļauta «bezkontakta žestu kontrole», kas ļaus pārvaldīt telefonu no attāluma, kā arī tāda dizaina īpatnība kā virzienā no korpusa augšas uz leju ieliekts ekrāns. Šobrīd viedtālruņu ražotāju vidū populāra ekrāna maliņu apliekšana ierīces sāniem, piemēram, Samsung Galaxy S9.

Tie, kuri nav dzimuši vakar vai aizvakar, un interesējas par jaunākajiem gadžetiem, noteikti atcerēsies, ka žestu kontrole ir bijusi jau iepriekš. Piemēram, Samsung to prezentēja telefonā Galaxy S4 tālajā 2013.gadā un dēvēja par Air View un Air Gesture, kas ar vieglu rokas kustību virs telefona ekrāna ļāva to «pamodināt» vai pāršķirt fotogrāfijas galerijā.

Analogas funkcijas savulaik piedāvāja Motorola telefonā Moto X Pure 2015.gadā.

Arī ieliekts ekrāns nav jaunums. Horizontāli ieliektais Samsung Galaxy Round iznāca 2013.gadā, bet LG G Flex - gadu vēlāk. Vēl gadu vēlāk, tas ir - 2015.gadā - LG izlaida arī G Flex 2 ar ekrānu, kas ieliekts virzienā no korpusa augšējās malas uz leju un cieši pieguļ vaigam.

Kopš tā laika Dienvidkorejas uzņēmumi no šīm tehnoloģijām ir atteikušies, taču Apple tās varētu atdzīvināt un, kas zina, varbūt pasniegt jaunā gaismā, ceļot viedtālruņu funkcionalitāti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu