Dīvainākie cilvēki vēsturē: Meitene ar milzu kājām Fanija Milsa

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Youtube

Viena no dīvainākajām, bet panākumiem bagātākajām sievietēm dīvaiņu šovbiznesa vēsturē bija Fanija Milsa. Viņa slimoja ar Milroja slimību, kuras rezultātā viņas kājas izauga gigantiskas. Tieši tāpēc pasaulē viņa kļuva slavena kā Ohaio lielkājainā meitene.

Kā vēsta izdevums «Human Marvels», Millsa piedzima 1860. gadā Anglijā, bet neilgi pēc dzimšanas emigrēja uz Ohaio štatu, ASV. Jau agrā vecumā viņai sāka parādīties Milroja slimības jeb limfostāzes simptomi, proti, viņas kājās izveidojās limfas sastrēgumi, padarot tās neiedomājami uzpampušas un milzīgas.

Šī slimība pārsvarā skar sievietes, tomēr tās nopietnība un agresivitāte var būt ļoti dažāda. Diemžēl Faniju šī slimība nežēloja, jo, lai arī viņa bija neliela sieviete, kas svēra vien 52 kilogramus, viņas pēdas garums bija 48, bet platums 18 centimetrus liels.

Ļaudis baumoja, ka viņas apavi bija izgatavoti no trīs kazu ādām, bet par zeķēm kalpoja parastas spilvendrānas.

Milsa nespēja pārvietoties bez citu palīdzības un, kad viņa sāka uzstāties 1885. gadā, viņai vienmēr līdzi bija asistente Mērija Brauna, kas darbojās kā Milsas medmāsa un nodrošināja visas viņai nepieciešamās vajadzības.

Nenācās ilgi gaidīt, lai šova reklamētāji Milsu nosauktu par Ohaio lielkājaino meiteni un malu malās izlīmētu plakātus un reklāmas skrejlapas. Turklāt tika pat izstrādātā īpaša reklāmas kampaņa, lai pievilinātu cilvēkus aplūkot Milsu – tika piedāvāti pieci tūkstoši dolāru tam drosmīgajam, kurš Faniju Milsu apprecēs.

Foto: Youtube

Visiem par pārsteigumu līgavaiņu netrūka. Tie sabrauca no visas valsts, lai aplūkotu lielkājaino meiteni un lūgtu viņas roku, tomēr, viņiem par nelaimi, Fanija jau bija precējusies ar asistentes Mērijas Braunas brāli Viljamu Braunu. Zināms, ka naudu par Fanijas apprecēšanu viņš neņēma.

Savas slavas zenītā Fanija pelnīja vairāk nekā 150 dolārus mēnesī, kas tajā laikā bija salīdzinoši liela nauda. Tomēr neilgi pēc neveiksmīgām dzemdībām 1887. gadā, kad viņas mazulis piedzima nedzīvs, viņas pašas veselība strauji pasliktinājās, liekot viņai 1892. gadā doties pensijā.

Pēc savas karjeras beigšanas Fanija kopā ar savu vīru atgriezās Ohaio, kur tajā pašā gadā arī nomira.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu