Cīnīsies pret nelikumīgu Baltezera krasta apbūvi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Jaundibinātā biedrība "Par brīvu Lielā Baltezera krastu" sākusi cīņu pret privātīpašniekiem, kuri iedzīvotājiem liedz pieeju ezera krastam. Biedrības pārstāvji uzsver, ka viss Lielā Baltezera krasts par 99% ir privātīpašums, ko ir iespējams apbūvēt, apejot likumu – izvietojot laivu piestātnes, uzberot applūstošās teritorijas, izbūvējot žogus un veidojot apstādījumus, un tādējādi radot iedzīvotājiem šķēršļus.

Dziedātāja Olga Rajecka par krastu apbūvi ir uzklausījusi daudzas sūdzības, taču viņa nav vietējās domes deputāte, kaut arī saprot, ka vēršanās pēc palīdzības pie viņas liecina par pašvaldības vienaldzīgo attieksmi un cilvēku neuzticēšanos vietējai varai.

Nevalstisko organizāciju "Par brīvu Lielā Baltezera krastu" izveidojuši apmēram 20 Bukultu iedzīvotāji, kas kopā ar apmēram 100 atbalstītājiem cīnās par noteikumu par tauvas joslas ievērošanu un brīvu pieeju Lielajam Baltezeram.

10 000 Ls, ja spēsiet apiet apkārt Lielajam Baltezeram

"Par brīvu Lielā Baltezera krastu" vadītājs Artūrs Priede informē par situāciju Lielā Baltezera krastā
"Par brīvu Lielā Baltezera krastu" vadītājs Artūrs Priede informē par situāciju Lielā Baltezera krastā Foto: LETA

Priede pat solīja samaksāt 10 000 latu tam, kurš spēs apiet pa krastu apkārt Lielajam Baltezeram.

Priede arī demonstrēja sarunas ierakstu ar Garkalnes domes priekšsēdētāju Mārtiņu Gunāru Bauzi-Krastiņu (ZZS), kurš apgalvojis, ka "privāttiesības ir svarīgākas par tauvas joslu".

Foto: LETA

Ilma Čepāne ar vāji slēptu ironiju izliekas neizprotam, kādēļ situācijā, kad Rīgas pilsētas Attīstības departamenta atbildīgās amatpersonas, kuras pašlaik sēž tādā vietā, kur saulīti redz rūtainu, tik ārkārtīgi centās, lai panāktu šādu pretrunīgu normu pieņemšanu. Pēc viņas domām, ir jāmaina likums, lai šādas situācijas nepieļautu nākotnē.

Saeimas sekretāra biedrs Dzintars Rasnačs un biedrības "Par brīvu Lielā Baltezera krastu" vadītājs Artūrs Priede
Saeimas sekretāra biedrs Dzintars Rasnačs un biedrības "Par brīvu Lielā Baltezera krastu" vadītājs Artūrs Priede Foto: LETA

Biedrība "Par brīvu Lielā Baltezera krastu" ir nodibināta, lai organizēti varētu ietekmēt pašvaldības un aizstāvētu savas intereses tiesā. Lai biedrība iegūtu lielāku ietekmi, tā uzrunājusi un meklējusi atbalstu arī parlamenta frakcijās. (Skat. video.)

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu