Nīderlandes eglītes podos par pusi lētākas nekā vietējās (43)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP

Lielveikalu tīklā patlaban pieejamas divu veidu eglītes podos, no tām Latvijā audzētās eglītes ir uz pusi dārgākas nekā tās, kas audzētas Nīderlandē.

60-80 centimetrus garās Latvijā audzētās eglītes maksā 11,99 latus, savukārt tikpat lielas Nīderlandē audzētās eglītes - 5,99 latus. Taču kopumā eglīšu cenas šogad esot aptuveni tādas pašas kā pērn.

Jau šajā nedēļas nogalē - 15. un 16.decembrī lielveikalos tiks sākta arī Dānijā audzētu griezto egļu pārdošana. Tās būs pieejamas dažādos izmēros - no 125 centimetriem līdz pat diviem metriem, un to cena būs no 19,99 līdz 35,99 latiem atkarībā no eglītes izmēra.

Jau ziņots, ka arī Stādu audzētāju biedrības vadītājs un stādu audzētavas «Dimzas» līdzīpašnieks Andrejs Vītoliņš, jautāts par eglīšu cenām vietējā tirgū, atzina, ka tās esot pagājušā gada līmenī.

«Neliela, pusmetru augsta un uz galda liekama eglīte maksās vien pāris latus, bet metru gara sudrabegle - piecus latus. Eglīte cilvēka augumā maksā līdz desmit latiem, savukārt egle virs diviem metriem - 20 latus. Tomēr tās ir stādu audzētavu cenas - pārpircējs uzliks klāt vēl 30%-50%,» atzina Vītoliņš.

Viņš arī norādīja, ka šā gada Ziemassvētku eglīšu tirgus īpatnība ir ļoti liela pārpircēju aktivitāte, kas apstiprina eksporta tirgos pieaugošo interesi par Latvijā audzētajām eglītēm.

«Tādu pārpircēju aktivitāti piedzīvojam pirmo reizi, lai gan Ziemassvētku eglīšu tirgū pat krīzes gados izteikta norieta nav bijis. Runa ir par tūkstošiem eglīšu - gan cirstajām, gan konteineros jeb podiņos audzētajām. Tādēļ podiņu eglītes šogad ir mazākā piedāvājumā, jo daļa audzētavu tās jau iztirgojušas vairumtirgotājiem, kas tās jau eksportē par augstākām cenām. Pārpircēji ved egles uz jau zināmiem tirgiem - Angliju, Krieviju, Zviedriju, bet šogad parādījusies jauna tendence - liela interese arī no Kazahstānas, kur cieņā tieši Latvijā audzētās eglītes,» sacīja Vītoliņš.

Komentāri (43)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu