Ar koncertu Rīgas Sv.Pētera baznīcā noslēgsies festivāls «Kokļu skaņas ziemas mirdzumā»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Šovakar plkst.17 Rīgas Sv.Pētera baznīcā notiks pirmā kokļu mūzikas ziemas festivāla «Kokļu skaņas ziemas mirdzumā» noslēguma koncerts.

Kā informēja koncertorganizācijas «Ave Sol» pārstāve Inga Krūmiņa, līdzīgi kā jau iepriekš izskanējušajos festivāla koncertos, arī noslēguma koncerta programma ir veidota kā krāšņa muzikāla kolāža, kurā klausītājiem būs vienreizēja iespēja atklāt kokles īpašā skanējuma daudzveidīgās nokrāsas.

Koncertā skanēs tikai latviešu komponistu oriģinālmūzika, kur unikālais kokles tembrs savīsies gan ar arfas, klarnetes un etnogrāfiskās kokles, gan arī ar cilvēka balss skanējumu. Līdzās jau iemīļotu komponistu - Ērika Ešenvalda, Riharda Dubras, Andra Vecumnieka, Valta Pūces, Ingmara Zemzara, Viļņa Salaka, Anda Klučnieka - mūzikai koncertā savu pirmatskaņojumu piedzīvos Līgas Ančevskas īpaši šim festivālam radīta kompozīcija koklei un arfai «Zvaigžņu raksti».

Koncertā piedalīsies koklētāju ansambļi «Kārta», «Cantata», «Raksti», «Balti», «Liepa», «Rasa», «Pūt vējiņi», «Dzītari», «Accorda», Jūrmalas mūzikas vidusskolas koklētāju ansamblis, Jāzepa Mediņa Mūzikas vidusskolas koklētāju ansamblis un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas koklētāju ansamblis, kā arī soprāns Inga Šļubovska, vokāliste un etnogrāfiskās kokles spēlētāja Biruta Ozoliņa, klarnetists Indriķis Veitners, koklētāja Megija Bruce, koklētājas Kristīnes Eltermanes un arfistes Dārtas Tisenkopfas duets, perkusionists Miķelis Dzenuška un meiteņu koris «Via Stella» diriģentes Lienes Batņas vadībā.

Biļetes uz koncertu nopērkamas «Biļešu paradīzes» kasēs un internetā.

Kā ziņots, no 6.decembra līdz 28.decembrim pirmo reizi Latvijā notiek kokļu mūzikas ziemas festivāls «Kokļu skaņas ziemas mirdzumā». Festivāla laikā notiek seši koncerti piecos dažādos Latvijas dievnamos - Rīgā Sv.Jēkaba katedrālē, Lutera baznīcā Torņakalnā un Sv.Pētera baznīcā, kā arī Valmieras Sv.Sīmaņa baznīcā un Jelgavas Sv.Annas baznīcā. Festivāla iniciatore ir koklētāju ansambļa «Cantata» vadītāja Anda Eglīte.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu