Merkele lūdz Putina palīdzību (56)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vācijas kanclere Angela Merkele ceturtdien telefonsarunā aicināja Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu palīdzēt panākt, lai tiktu atbrīvoti prokrievisko separātistu Ukrainas dienvidaustrumos sagūstītie Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) militārie novērotāji, tostarp no Vācijas.

«Tika turpināts apspriest sabiedriski politiskās situācijas Ukrainā attīstību pa krīzes ceļu. Merkele lūdza palīdzēt atbrīvot Ukrainas dienvidaustrumos aizturētos militāros novērotājus no vairākām Eiropas valstīm, tostarp no Vācijas,» teikts Krievijas prezidenta preses dienesta paziņojumā par Putina un Merkeles telefonsarunu.

«Putins uzsvēra, ka pašlaik pats galvenais ir izvest [Ukrainas] militārās apakšvienības no dienvidaustrumu apgabaliem, pārtraukt vardarbību, nekavējoties sākt plašu nacionālo dialogu konstitucionālās reformas procesa ietvaros, iesaistot visus reģionus un politisko spēkus,» sacīts paziņojumā.

«Abas puses atzina, ka ir svarīgi maksimāli visur Ukrainā izmantot EDSO kā vidutāja potenciālu,» informēja Kremļa preses dienests, piebilstot, ka telefonsaruna notikusi pēc Merkeles iniciatīvas.

Jau ziņots, ka 25.aprīlī Doņeckas apgabala Slavjanskas pilsētā prokrieviskie separātisti nolaupīja EDSO novērotāju grupu - astoņus ārvalstniekus un četrus Ukrainas pilsoņus, bet vienu novērotāju Zviedrijas pilsoni vēlāk atbrīvoja viņa veselības problēmu dēļ. Gūstā palikušie ārvalstnieki ir četri Vācijas pilsoņi un pa vienam Čehijas, Polijas un Dānijas pilsonim.

Separātisti Slavjanskā ir nosaukuši EDSO militāros novērotājus par «NATO spiegiem» un paziņojuši, ka ir gatavi viņus apmainīt pret aizturētiem separātistiem.

Komentāri (56)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu