Avots: Sanktpēterburgas spridzinātāja identitāte «ir daļēji zināma»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas «Pirmais TV kanāls» pirmdien izteica «versiju», ka sprādziens metro esot Ukrainas specdienestu sarīkots slaktiņš, tomēr šodien Krievijas tiesībsargājošie orgāni paziņoja, ka spridzinātājs esot bijis «Vidusāzijas iedzimtais, kuram bijuši sakari ar Sīrijas kaujiniekiem.» Putina režīms tradicionāli vaino Ziemeļkaukāza republiku islāmistus teroraktu veikšanā Krievijas teritorijā, tādēļ šis «paziņojums» ir atkāpe no mums zināmās Kremļa propagandas.

Saskaņā ar provizorisku informāciju spridzekli Sanktpēterburgas metro aktivizējis terorists-pašnāvnieks, aģentūrai TASS paziņojis avots tiesībsargājošajos orgānos.

«Spriežot pēc miesas bojājumiem, darbojies pašnāvnieks. Spridzeklis bija piestiprināts viņam pie ķermeņa, atradās mugursomā vai arī viņš turēja to rokās, taču vēdera līmenī. Par to liecina arī fakts, ka visiem, kuri atradās tuvumā, raksturīgi ievainojumi tieši vēdera rajonā,» sacījis avots.

Sprādziena vietā tika atrasts daudz mirstīgo atlieku fragmentu, ne tikai iespējamā terorista. «Viņa personība ir daļēji noteikta. Viņš patiešām ir Vidusāzijas iedzimtais, kuram bija saiknes ar Sīrijas kaujiniekiem,» paziņojuši tiesībsargājošajās iestādēs.

Saskaņā ar pirmajiem izmeklēšanas gaitā gūtajiem secinājumiem pašnāvnieks stāvējis netālu no durvīm, tuvāk vagona vidum.

«Vagona centrā atrada viņa roku ar vadiem, kas ir nosūtīta uz ekspertīzi,» atklājis avots. Viņš arī piebildis, ka spridzeklis, ar kuru tika nogalināti 14, bet ievainoti vēl vismaz 45, bijis līdzīgs tam, kas pēcāk tika atrasts stacijā «Sacelšanās laukums». Spridzeklis bija pildīts ar palīgmunīciju – metāla bumbiņām un uzgriežņiem.

Arī «RIA Novosti» avots tiesībsargājošajās iestādēs atklāj, ka sprādziena epicentrā atrastās mirstīgās atliekas pieder Vidusāzijas iedzimtajam, taču saukt viņu par teroristu vēl esot pāragri. Pēc avota vārdiem, izmeklēšanas gaitā tiek apsvērtas visas versijas.

Kā ziņots, vienā no Sanktpēterburgas metro stacijām pirmdien noticis sprādziens, kurā nogalināti vismaz vienpadsmit cilvēki, aģentūrai TASS pavēstījis avots Krievijas tiesībsargāšanas iestādēs.

Latvijas Ārlietu ministrijai arvien nav ziņu par sprādzienā Sanktpēterburgā cietušiem Latvijas valstspiederīgajiem, šorīt intervijā LTV raidījumam «Rīta Panorāma» sacīja Ārlietu ministrijas preses sekretārs Raimonds Jansons.

Jansons atklāja, ka vakar Latvijas konsulātā Sanktpēterburgā valdīja saspringta gaisotne, taču viņš šorīt atkārtoja, ka neesot pat mazākā pamata domāt, ka uzbrukumā metro stacijai ir cietis kāds Latvijas valstspiederīgais, neskatoties pat uz to, ka Sanktpēterburgā dzīvo 500 Latvijas valstspiederīgie.

Tāpat Jansons stāstīja, ka neesot pamata ieviest visaptverošu ceļošanas brīdinājumu par Sanktpēterburgu, jo šorīt pilsētā dzīve iegājusi mierīgā gultnē, darbojas visas institūcijas un arī metro sācis savu darbu.

Jau ziņots, ka ministrija uztur kontaktus ar Latvijas ģenerālkonsulātu Sanktpēterburgā, lai gūtu jaunāko informāciju par notikušo.

Ārlietu ministrija pauž satraukumu saistībā ar Sanktpēterburgas metro notikušajiem sprādzieniem. Ministrija izsaka visdziļākās līdzjūtības apliecinājumus bojāgājušo ģimenēm un tuviniekiem.

Tikmēr sociālajā tīklā «Twitter» ĀM aicina Latvijas valstspiederīgos, kas atrodas Sanktpēterburgā, sazināties ar tuviniekiem, paziņojot, ka ar viņiem viss ir kārtībā. Ministrijā skaidroja, ka konsulārās palīdzības nepieciešamības gadījumā iedzīvotāji var sazināties ar speciālistiem Sanktpēterburgā, zvanot pa tālruni + 7 (921) 961 62 11, vai konsulārajam dežurantam Rīgā + 371 26 33 77 11.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu