Jaunieši lepojas ar 20 automašīnu zādzībām (25)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Policijai vakar aizdomās par automašīnas zādzības veikšanu izdevies aizturēt divus jauniešus, kuri svētdienas naktī aizbēga no policijas.

Abi aizturētie - 1991. un 1993.gadā dzimuši puiši - atzinušies 20 automašīnu zādzībās. Turklāt viņi ļoti lepojas ar paveikto, informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis.

Jau ziņots, ka naktī uz svētdienu Rīgā, Daugavgrīvas ielas apkārtnē, aizdomās par automašīnas zādzību aizturēts kāds pirms mēneša no cietuma iznācis vīrietis, kurš arī iepriekš ieslodzījumā bija nonācis tieši par automašīnu zādzībām. Naktī uz 19.septembri Daugavgrīvas ielā kāda jauniešu kompānija izgāja no mājas uzsmēķēt un novēroja, kā divi vīrieši stumj automašīnu "Audi 80", kurai pie stūres sēž trešais vīrietis. Smēķētāju kompānijai radās aizdomas, ka minētā automašīna pieder kādam viņu draugam, kurš tobrīd bija palicis dzīvoklī un gulēja. Jaunieši uzsvilpa stūmējiem, kuri, uz to reaģējot, sāka spēkratu stumt ātrāk.

Kompānija izsauca policiju un devās uzmodināt savu draugu, lai pārliecinātos, vai tā tiešām ir viņa automašīna. Saņēmuši apstiprinošu atbildi, visi kopā devās ķert zagļus. Garnadžus meklēja arī ceļu policisti. Pēc brīža viņi pamanīja zagto automašīnu un aizturēja tai pie stūres sēdošo 1991.gadā dzimušo jaunieti. Izrādījās, ka aizturētais tikai pirms mēneša atbrīvots no cietuma, kur viņš bija nonācis tieši par automašīnu zādzībām.

Viens no vakar aizturētajiem puišiem bijis noziegumu organizators, kurš arī pastāstījis, ka automašīnas jaunieši zaguši, lai izklaidētos. Daļu no nozagtajām automašīnām viņi pēc pavizināšanās sadedzinājuši, daļu sasituši un pametuši, bet citus spēkratus vienkārši izmantojuši, braukājot pa rajonu.

Ar šādām izklaidēm jauniešiem bijis mērķis nonākt policijas redzeslokā, bet spēt no tiesībsargiem aizbēgt. Vienā gadījumā viņiem tas arī izdevies, kad jaunieši ar svešu automašīnu "Peugeot" piesaistījuši pašvaldības policijas uzmanību, bet aizbēguši.

Vakar aizturētie savu vainu atzīst un lepojas ar padarīto, taču svētdienas naktī aizturētais puisis joprojām neatzīstas noziegumos.

Lai gan jaunieši atzinušies virknē automašīnu zādzību, policijai ir aizdomas, ka šis skaits varētu būt vēl lielāks. Kopējais materiālais zaudējums, ko ar savām nelikumīgajām darbībām jaunieši nodarījuši nozagto automašīnu īpašniekiem, ir vairāk nekā 20 000 latu.

Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu