Dāņu profesoru nogādā policijas iecirknī

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dāņu profesoru Stenu Stenderu, kurš Latvijas Televīzijā izplatīja ziņu, ka vafelēs "Selga" ir 44% transtaukskābju un tas ir tikpat kaitīgi kā izpīpēt vairākas cigaretes, šodien pratina policija, raksta portāls Db.lv

Pratina policija

"Tikko ierados Veselības ministrijā, ar mani gribēja runāt izmeklētāji,» Db.lv stāstīja profesors. Uzreiz pēc Uztura padomes sēdes, kurā profesors skaidroja savus uzskatus par kaitīgajām taukskābēm, viņš tika nogādāts policijas iecirknī.

Arī pats profesors apsverot iespēju iesūdzēt laboratoriju, kas viņam piegādāja nepatiesos rezultātus un skaidroja, ka nekad vairs neizmantos tās pakalpojumus.

Stenders šodien sēdē atvainojās par kļūdu testēšanas rezultātos un sacīja, ka rezultātus paziņojis, jo ir satraucies par Latvijas iedzīvotāju labsajūtu.

Stenders pastāstīja, ka, saņemot rezultātus, uzreiz lūdzis laboratoriju pārbaudīt tos, tomēr laboratorija atbildi nesniedza uzreiz, bet profesors bija satraucies par Latvijas iedzīvotājiem, tāpēc šos rezultātus arī paziņojis. Savukārt atkārtota pārbaude parādīja, ka rezultāti bija kļūdaini, tāpēc arī Stenders atvainojās uzņēmējiem un norādīja, ka šie paziņojumi ir ietekmējuši viņa reputāciju.

Veic zaudējumu aprēķinu

Jau vēstīts, ka uzņēmums "NP Foods" patlaban veic pētījumu, pēc kura varēs aprēķināt kaitējuma apjomu, ņemot vērā pieprasījuma kritumu.

Kā ziņots, Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma" vēstīja par dāņu profesora Stēna Stendera izpētīto, ka "Laimas" ražotās vafeles "Selga" esot kaitīgas cilvēka veselībai.

Sūdzas par negodīgu konkurenci

Saistībā ar dāņu profesora apgalvojumiem par "Selgas" vafeļu kaitīgumu to ražotājs vērsies Konkurences padomē (KP) ar iesniegumu par negodīgas konkurences darbībām, kā arī Drošības policijā, lūdzot ierosināt krimināllietu par neslavas celšanu un apzinātām darbībām, kas grauj Latvijas ekonomiku.

Savukārt laboratoriskās pārbaudēs konstatēts, ka "Selgas" vafeles satur vien 1,5% transtaukskābju, nevis, kā iepriekš paziņoja dāņu profesors Stenders, 44%, intervijā Latvijas Radio sacīja Latvijas Pārtikas uzņēmēju federācijas vadītājs Didzis Šmits.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu