Par narkokurjera vervēšanu apsūdzētajiem piespriež piecu gadu nosacītu cietumsodu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa šodien krimināllietā saistībā ar narkokurjera vervēšanu apsūdzētajiem Latvijas iedzīvotājiem Bruno Kumuškam, Ingum Kazākam un Agrim Rutem piesprieda piecu gadu nosacītu cietumsodu.

Kā informēja tiesas pārstāve Oksana Hvostova, tiesa visiem trim apsūdzētajiem piesprieda piecus gadus brīvības atņemšanas nosacīti. Tāpat Kumuškam noteikta daļēja mantas konfiskācija.

Pilna sprieduma pieejamības datums ir noteikts 3.maijs, kad to varēs pārsūdzēt apelācijas kārtībā.

Iepriekš tiesā neatklāja, kādus sodus lietā apsūdzētajiem lūdza piespiest prokurore, savukārt prokuratūrā, neminot apsūdzēto vārdus, informēja, ka divas personas lūgts atzīt par vainīgām, prasot nosacītu brīvības atņemšanu uz pieciem gadiem ar pārbaudes laiku uz pieciem gadiem, bet vienu personu lūgts atzīt par vainīgu, prasot reālu brīvības atņemšanu uz piecarpus gadiem, piemērojot policijas kontroli uz diviem gadiem un ar daļēju mantas konfiskāciju.

Pēc likumsargu domām, apsūdzētie bijuši daļa no starptautiska grupējuma. Aģentūras LETA rīcībā esošā apsūdzība liecina, ka saskaņā ar lomu sadali apsūdzētie apņēmušies organizēt un savervēt Latvijas pilsoņus neatļautai narkotiku pārvadāšanai no Dienvidamerikas valstīm uz Eiropu lielā apmērā. Tāpat viņi apņēmušies kontrolēt Latvijas pilsoņu sekmīgu nosūtīšanu uz ārvalstīm narkotiku pārvadāšanai, kā arī ārvalstīs dzīvojošo organizētās grupas dalībnieku informēšanu par kurjera nosūtīšanu.

Viena apsūdzētā pienākums bijis arī naudas saņemšana no ārvalstīs dzīvojošiem organizētās grupas dalībniekiem un tās sadalīšana starp pārējiem apsūdzētajiem.

Prokuratūras ieskatā saskaņā ar lomu sadali apsūdzētie narkotiku pārvadāšanā iesaistījuši kādu Latvijas iedzīvotāju, kuram apmaksāta aviobiļete maršrutā Rīga-Karakasa.

Atrodoties Venecuēlas galvaspilsētā Karakasā, 2010.gada aprīlī ārvalstu noziedznieki latvietim pārvadāšanai nodevuši aptuveni sešus kilogramus kokaīna. Vīrietis ar narkotikām ielidojis Spānijā, kur Barahas lidostā viņu aizturējuši likumsargi, liecina apsūdzība.

Jau ziņots, ka par narkokurjeru vervētāju trijotni policija paziņoja 2012.gada janvārī, norādot, ka viņi ir tikai daļa no starptautiska organizēta grupējuma, kas savukārt nodarbojies ar narkotiku kontrabandu no Dienvidamerikas uz Eiropas valstīm. Starptautiskā operācijā vairāku valstu tiesībsargājošo institūciju pārstāvjiem bija izdevies atsavināt vairākus desmitus kilogramu kokaīna un heroīna.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu