Atlasīti mākslinieku darbi Rīgas jubilejai .

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vizuālās mākslas konkursā "Rīga mūsdienu mākslā 2000", kurā piecās Rīgas galerijās piedalījās 150 mākslinieki, žūrija nolēmusi godalgot 18 māksliniekus un izvēlējusies vairākus darbus Rīgas jubilejai.

Rīgas dome iepirks 16 mākslinieku darbus, kuru skaitā ir Ivara Heinrihsona, Gunāra Kroļļa, Māra Subača, Helēnas Heinrihsones, Džemmas Skulmes un Solvitas Zariņas darbi. Rīgas dome un aģentūra "Rīgai 800" izvēlēsies darbus par kopsummā 5000 latiem. Savukārt par konsekvenci un novatorismu žūrija nolēma prēmēt mākslinieku Pēteri Sidaru, bet aviosabiedrība "airBaltic" nolēmusi piešķirt speciālo balvu Solveigai Vasiļjevai par darbu "Zaudētais laiks". Konkursā "Rīga mūsdienu mākslā" piedalījās piecas mākslas galerijas - "Rīgas galerija", "Bastejs", "Melnais balodis", "Čiris" un Latvijas Mākslas savienības galerija. Katrā galerijā noteikta sava tematika par Rīgu - "Rīgas jūgends", "Priekšspēle", "Pilsētas dzīve" un citi. Darbus vērtēja žūrija, kurā bija divi pārstāvji no Mākslinieku savienības, katras konkursā iekļautās galerijas pārstāvis, divi pārstāvji no "Rīgai - 800" un viens no Rīgas domes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu