"airBaltic" maina prezidentu; Naglis būs Latvijas pārstāvis uzņēmumā .

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

24.janvārī Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" akcionāru pilnsapulce nolēma ar šā gada 1.martu par kompānijas prezidentu un izpilddirektoru iecelt Bertoltu Fliku. Turpmāk Latvijas puses pārstāvis "airBaltic" padomē būs bijušais Latvijas privatizācijas aģentūras ģenerāldirektors Jānis Naglis.

Kā informēja uzņēmumā, akcionāru pilnsapulce nolēma atcelt Fliku no uzņēmuma padomes priekšsēdētāja amata. Pagaidām vēl nav zināms, kas turpmāk pildīs uzņēmuma padomes priekšsēdētāja amata pienākumus. Kopš 1995.gada Bertolts Fliks ir bijis "airBaltic" padomes loceklis, bet kopš 1999.gada ir pildījis padomes priekšsēdētāja pienākumus. Pašreizējais prezidents Jens Helmo Larsens turpmāk ir aicināts strādāt aviokompānijā SAS. Bertolts Fliks (Bertolt Flick) ir dzimis 1964.gadā Vācijā, bet augstākā juridiskā izglītība iegūta Vācijas un Amerikas augstskolās. No 1994. līdz 1997.gadam viņš bijis konsultants Latvijas Privatizācijas aģentūrā, bet līdz 2000.gada vasarai AS "Latvijas gāze" valdes loceklis. No 1995.gada Fliks bijis AS "Air Baltic Corporation" padomes loceklis un no 1999.līdz 2002.gadam - padomes priekšsēdētājs. Jau ziņots, ka pērnā gada vasarā Jens Helmo Larsens stājās iepriekšējā prezidenta Kristiana Kirhhainera vietā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu